3 STEINER TIL NØKKEN AV KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

– 7 HISTORIER OM ROBERT BAASTADs LIV OG DØD

BOKBLOGGER.COM

Publisert: 01

– 3 steiner til nøkken innheld ikkje berre spenning og grøss. Her finn me morosame påfunn frå brødrene. Som f.eks når dei skal samla kumøkk i ei bøtta og setja på ein buss, for å sjå om folk reagerer meir på den lukta enn lukta av fjertane til Fredrik. Det er også alvor i boka, der me får vera vitne til livets siste fase, på godt og vondt. Ein veldig sterk historie…

Les anmeldelsen

SMAALENE AVIS

Publisert: 

– Jeg og skolekameratene mine fant en babydukke utenfor skolen. Vi tok den med oss til gravplassen og dekket den med ketsjup, den delen er sann. Men i boken bygger jeg historien videre. Det får fryktelige konsekvenser…

Les hele saken

MY CRIMINAL MIND
– EN BOKGLOGG

Publisert: 30

– Selv om det i de fleste av historiene har ispedd litt grøss og gru, så er det mye biografisk i dem. Morsomme historier jeg har hørt om før, også vonde hendelser som påvirker veldig. Særlig historiene “Kråkeklippa” og “Den tøffeste gutten” berørte meg veldig.

Besøk My Criminal Mind på Facebook

RANDABERG24.NO

Publisert: 08

Det står at dette ikke er historier for barn, og det forstod jeg allerede fra første side, for det er til tider såpass god skildret at det er lett å se det for seg, og så er de temmelig spennende at selv de mest hardhausede vil begynne å skjelve. Dette er 7 kompakte og nervepirrende historier som du ikke vil gå glipp av. 

Les anmeldelsen

Det er jo så man befinner seg i selve Øyerstad når man leser dette. Jeg liker rekkefølgen på historiene godt også: du begynner litt lettlivet – og så blir det mørkere. Kult at du har skrevet historier basert på din egen barndom som skrekkhistorier, en sabla god idé! Skrekken kommer brått på også, jeg tror det har å gjøre med at du generelt har en “grepa” og litt nostalgisk tone i språket ditt.
Henning Øverby Klausen, Skrekkruttskolen

Leste 3 steiner til nøkken på senga en kveld og sov dårlig i grunn😂😂Dagen etter skulle vi ut i båt. Jeg så nøkker på høylys dag jeg vøtt 😂Den tøffeste gutten setter sine spor ❤️

Fornøyd gjest i Øyerstad

Lattermusklene har fått kjørt seg, veldig bra skrevet. Avslutningen ble veldig sterk og med mye tårer.

Fornøyd gjest i Øyerstad

Kan ærlig si at jeg aldri har fått latterkrampe av en bok før. Dette er herlig humor. Samtidig som dette også er veldig veldig rørende.

Fornøyd gjest i Øyerstad

Jeg vet ikke om det er 2020 som har krøpet inn under huden min eller hva det er altså. Jeg er visst en sentimental jævel, for det å lese den avsluttende historien føltes som å bli påkjørt av et brennende vogntog som kommer ut fra ingensteds. Som å få en fakkel i trynet! Jeg for gåsehud bare jeg tenker på den!
Fornøyd gjest i Øyerstad

Tusen, tusen takk for beste leseopplevelse så langt i år. Så gøy med alle minner den vekker men sett med ditt blikk. Også er den særdeles godt skrevet. TUSEN TAKK! Anbefales!

Fornøyd gjest i Øyerstad

3 steiner til nøkken er en samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

ROBERT BAASTADs LIV OG DØD

Robert er en ekte øyerbo og stolt av det. Han er født og oppvokst midt i Øyerstad sentrum, mellom bensinstasjon, huset til mormor og bestefar og butikken. Siden han kom til verden august 79, har han bodd store deler av sitt liv i huset ut mot riksvei 23 sammen med sin ett år yngre lillebror Fredrik, og 3 år eldre storebror Anders. I huset bodde også mamma Marianne, og fatter som fortsatt bare kalles fatter, fram til skilsmissen på begynnelsen av 90-tallet.

Robert er en ganske alminnelig gutt som vokser opp i en på overflaten ganske så alminnelig bygd. Det skjer tilsynelatende ikke så mye i bygda Øyerstad, som ligger inneklemt mellom enorme kornåkre og uendelig granskog, dypt inne i hjertet av Indre Østfold.
Stopper du dog et lite øyeblikk og kjenner etter, søker litt blant husene og ute i de mørke skogene, så vil du merke at det er noe mer under overflaten. Noe udefinerbart et sted langt der nede som følger deg med sultne øyne. En slimete ekkel kropp som trakasserer og spyr, en øks som alltid forsvinner og et lik som konserveres i tregtflytende masse, er bare noe av det du vil finne om du begynner å grave. Valget er nå ditt. Du kan fortsette å leve i uvitenhet på overflaten, eller du kan begynne å grave og se hva du finner der nede blant jord, stein og bein.

LOKALT

KJØP 3 STEINER TIL NØKKEN NÅ!

3 steiner til nøkken er samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

kr199.00
kr129.00
kr249.00
kr199.00 kr129.00

Knapper og skolebrød

– lest av forfatteren

Du kan høre historien på youtube eller spotify.

OM KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative –  Art Director i reklamebyrået se.innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

“3 steiner til nøkken” er Kjells debut som forfatter. Arbeidet med en ny roman i fra samme universet er i gang.

TAKK TIL…

 Jeg tar av meg hatten, kaster opp støv og bøyer meg i det for:

 Min nærmeste familie og venner som har gitt meg min velsignelse og støtte gjennom dette prosjektet. Uten dere hadde dette ikke vært mulig! Spesiell takk til L8 for oppmuntring og ekstrem tålmodighet, til Ida for hjelp med kart og illustrasjoner, og fatter for uendelig støtte. 

Sender også en stor tusen trillioner takk til venner og tanter og onkler som har lest og kommet med innspill, tanker og refleksjoner. Noen har også lagt masse tid og engasjement på hjelp med korrektur, rettskrivning og mer. For noen av dere har dette vært veldig nært og vekket reaksjoner, og jeg respekterer det. Kraften i det skrevne ord kan være enorm. Tusen takk!.

Boka dedikeres til min nærmeste familie og venner som har vært med på reisen.

Krediteringer: 
Samtlige tekster i boka er skrevet av forfatteren*: Kjell-Vidar Åhman Teig
Omslag er laget av forfatteren: Kjell-Vidar Åhman Teig
Illustrasjon og kart er laget av: Ida Hermine Åhman Teig og Kjell-Vidar Åhman Teig

Copyright 2020 – Kjell-Vidar Åhman Teig, Bålsta, Sverige

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 day ago

Kjell

3 steiner til Brasilia. Det leses rundt omkring, også i varmere strøk. www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken #øyerstad ... See MoreSee Less

3 steiner til Brasilia. Det leses rundt omkring, også i varmere strøk. www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken #øyerstadImage attachment

2 weeks ago

Kjell

FM, Fina, hyss, grøss og gru i fra Indre Østfold. 7 historier fra Øyerstad. Besøk 3steinertilnøkken.no nå 🙂 #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

3 weeks ago

Kjell

"Jeg vet ikke om det er 2020 som har krøpet inn under huden min eller hva det er altså. Jeg er visst en sentimental jævel, for det å lese den avsluttende historien føltes som å bli påkjørt av et brennende vogntog som kommer ut fra ingensteds. Som å få en fakkel i trynet! Jeg for gåsehud bare jeg tenker på den!"

#dentøffestegutten #3steinertilnøkken 3steinertilnokken.no
... See MoreSee Less

Jeg vet ikke om det er 2020 som har krøpet inn under huden min eller hva det er altså. Jeg er visst en sentimental jævel, for det å lese den avsluttende historien føltes som å bli påkjørt av et brennende vogntog som kommer ut fra ingensteds. Som å få en fakkel i trynet! Jeg for gåsehud bare jeg tenker på den!

#dentøffestegutten #3steinertilnøkken 3steinertilnokken.no

3 weeks ago

Kjell

I wish you all a very merry new year 🙂 It's been a strange one for sure, some bad and a lot of good stuff going on. A reader of my book was summarizing the best books he had read this year, and this is his words:

"Beste bok: Åh, dette er vanskelig! I år er det to bøker som har gjort skikkelig inntrykk. Tor-Håkon Gabriel Håvardsen sin bok Galgedans er noe av det mer groteske jeg har lest, en veldig mørk og foruroligende bok. Veldig! 😳🤩 Jeg kommer helt sikkert til å ta turen til Viktoriahavn igjen (det er vel arbeid på gang med to bøker til).

Den andre boka er 3 steiner til nøkken av Kjell-Vidar Åhman Teig. Et sjarmprosjekt uten like, og det er veldig forfriskende å lese noe som kommer fra utsiden av forlagene! Boka er nesten vanskelig å beskrive, jeg tror egentlig dette tilhører sjangeren/retningen magisk realisme. Dystert, nostalgisk og gripende. Midt i blinken!"

Med det så ser jeg fram i mot nye kreative utfordringer i året som kommer! Vi sees forhåpentligvis så fort som mulig.

#3steinertilnøkken #galgedans
Besøk: 3steinertilnøkken.no
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Kjell

God jul folks! Pass deg for nøkken og andre ulumskheter. #3steinertilnøkken www.3steinertilnokken.no ... See MoreSee Less

Load more

NY ROMAN KOMMER 2022:

LA REGNET KOMME – ROBERT BAASTADS MEMOARER

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 month ago

Kjell

Når man skriver. #roman2022 #tilbaketiløyerstad #laregnetkomme ... See MoreSee Less

2 months ago

Kjell

Da har man prøvd å leve som en ekte forfatter på en hytte i skogen noen dager. Det var en opplevelse. 25 timer skriving på to og en halv dag. Spennende. Nå er det back to life, back to reality.
#laregnetkomme
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Det er mildt sagt imponerende!! Vi gleder oss til fortsettelsen💪‼️

sånn er det med verdens berømte forfattere. Opp søker ensomheten og ondskapens hotell

👏👏

3 months ago

Kjell

#laregnetkomme ... See MoreSee Less

#laregnetkomme
Load more

Kontakt og tilbakemelding

Jeg vil veldig gjerne høre hva du synes om boka. Skriv gjerne noen rader om din opplevelse av boka, det hadde jeg satt stor pris på. Skriv gjerne også om du har noe helt annet på hjertet . Jeg lover å svare så fort jeg kan.

5 + 1 =