3 STEINER TIL NØKKEN

Av Kjell-Vidar Åhman Teig

Vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

Det er jo så man befinner seg i selve Øyerstad når man leser dette. Jeg liker rekkefølgen på historiene godt også: du begynner litt lettlivet – og så blir det mørkere. Kult at du har skrevet historier basert på din egen barndom som skrekkhistorier, en sabla god idé! Skrekken kommer brått på også, jeg tror det har å gjøre med at du generelt har en “grepa” og litt nostalgisk tone i språket ditt.
Henning Øverby Klausen, Skrekkruttskolen

Leste 3 steiner til nøkken på senga en kveld og sov dårlig i grunn😂😂Dagen etter skulle vi ut i båt. Jeg så nøkker på høylys dag jeg vøtt 😂Den tøffeste gutten setter sine spor ❤️

Fornøyd gjest i Øyerstad

Lattermusklene har fått kjørt seg, veldig bra skrevet. Avslutningen ble veldig sterk og med mye tårer. 

 Fornøyd gjest i Øyerstad

Kan ærlig si at jeg aldri har fått latterkrampe av en bok før. Dette er herlig humor. Samtidig som dette også er veldig veldig rørende.

Fornøyd gjest i Øyerstad

Jeg vet ikke om det er 2020 som har krøpet inn under huden min eller hva det er altså. Jeg er visst en sentimental jævel, for det å lese den avsluttende historien føltes som å bli påkjørt av et brennende vogntog som kommer ut fra ingensteds. Som å få en fakkel i trynet! Jeg får gåsehud bare jeg tenker på den!
Fornøyd gjest i Øyerstad

Tusen, tusen takk for beste leseopplevelse så langt i år. Så gøy med alle minner den vekker men sett med ditt blikk. Også er den særdeles godt skrevet. TUSEN TAKK! Anbefales!

Fornøyd gjest i Øyerstad

KJØP 3 STEINER TIL NØKKEN!

 

Sale!

3 Steiner Til Nøkken

(9 customer reviews)

kr99.00kr229.00

3 steiner til nøkken er samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

kr229.00
kr129.00
kr99.00

Boken inneholder følgende historier:

 • Gårdsbesøket
 • Fra den ene til den andre
 • Kråkeklippa
 • Knapper og Skolebrød
 • 3 steiner til nøkken
 • Gullhjertet
 • Den tøffeste gutten

Fakta:

 • Forfatter: Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Formgiver: Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Illustrasjoner: Ida Hermine Åhman Teig & Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Format: hardcover + eBok
 • Sjanger: grøsser
 • Opplag: 1 / Utgave: 2
 • Språk: Norsk
 • Antall sider: 196
 • Utgivelsesår: 2021 (2020)
 • Forlag: Privat - Music Is Everywhere

9 reviews for 3 Steiner Til Nøkken

 1. Frode krogstad

  Veldig bra skrivi. Kjenner meg igjen i veldig mye der.

 2. Robert Lailey

  Veldig bra bok med gode og spennende historier som fenger deg som leser. Godt fornøyd med kjøpet av denne boken.

 3. June C Kvernstuen

  Veldig bra skrevet, og veldig spennende bok. Gøy å lese om et sted og personer man har en veldig tilknytning til.

 4. Sandra Oline Musæus Kjenner

  Spennende bok! Den gir deg hele følelses spekteret med alt fra latter til tårer! Gøy å kunne se for seg og kjenne seg igjen hvor de befinner seg i de forskjellige historiene!

 5. Joost Pechtold

  Som innflytter fra utlandet til Båstad/Øyerstad for godt over 20 år siden er det veldig gøy å lese om og å kjenne seg igjen i de stedene Kjell Vidar skriver om. Spennende historier. Spesielt siste episode gjorde sterk inntrykk på meg. Gleder meg til neste bok!!!

 6. Axel Christensen

  Artig bok. Både humor og alvor.

 7. Else Britt Halvorsen-Rørhus

  Syns boka var spennende og artig. Du skriver bra Kjell. Gleder meg til neste bok 🙂

 8. Ninna Sollie

  Boka var spennende og artig. Gleder meg til neste bok:)

 9. Kjersti Teig

  Ei leservennlig bok med skjemt og alvor. Veldig spennende å lese historier fra et lokalsamfunn som en kjenner til. Kjell skriver godt og bruker mange kule ord og vendinger.
  Anbefaler absolutt folk til å lese denne boka!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BOKBLOGGER.COM

– 3 steiner til nøkken innheld ikkje berre spenning og grøss. Her finn me morosame påfunn frå brødrene. Som f.eks når dei skal samla kumøkk i ei bøtta og setja på ein buss, for å sjå om folk reagerer meir på den lukta enn lukta av fjertane til Fredrik. Det er også alvor i boka, der me får vera vitne til livets siste fase, på godt og vondt. Ein veldig sterk historie…

Les anmeldelsen

SMAALENE AVIS

– Jeg og skolekameratene mine fant en babydukke utenfor skolen. Vi tok den med oss til gravplassen og dekket den med ketsjup, den delen er sann. Men i boken bygger jeg historien videre. Det får fryktelige konsekvenser…

Les hele saken

MY CRIMINAL MIND
– EN BOKGLOGG

– Selv om det i de fleste av historiene har ispedd litt grøss og gru, så er det mye biografisk i dem. Morsomme historier jeg har hørt om før, også vonde hendelser som påvirker veldig. Særlig historiene “Kråkeklippa” og “Den tøffeste gutten” berørte meg veldig.

Besøk My Criminal Mind på Facebook

RANDABERG24.NO

– Det står at dette ikke er historier for barn, og det forstod jeg allerede fra første side, for det er til tider såpass god skildret at det er lett å se det for seg. Dette er 7 kompakte og nervepirrende historier som du ikke vil gå glipp av. 

Les anmeldelsen

3 steiner til nøkken er en samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad, i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

ROBERT BAASTADs LIV OG DØD

Robert er en ekte øyerbo og stolt av det. Han er født og oppvokst midt i Øyerstad sentrum, mellom bensinstasjon, huset til mormor og bestefar og butikken. Siden han kom til verden august 79, har han bodd store deler av sitt liv i huset ut mot riksvei 3 sammen med sin ett år yngre lillebror Fredrik, og 3 år eldre storebror Anders. I huset bodde også mamma Marianne, og fatter som fortsatt bare kalles fatter, fram til skilsmissen på begynnelsen av 90-tallet.

Noe under overflaten

Det skjer tilsynelatende ikke så mye i bygda Øyerstad, som ligger inneklemt mellom enorme kornåkre og uendelig granskog, dypt inne i hjertet av Indre Østfold.
Stopper du dog et lite øyeblikk og kjenner etter, søker litt blant husene og ute i de mørke skogene, så vil du merke at det er noe mer under overflaten. Noe udefinerbart et sted langt der nede som følger deg med sultne øyne. En slimete ekkel kropp som trakasserer og spyr, en øks som alltid forsvinner og et lik som konserveres i tregtflytende masse, er bare noe av det du vil finne om du begynner å grave. Valget er nå ditt. Du kan fortsette å leve i uvitenhet på overflaten, eller du kan begynne å grave og se hva du finner der nede blant jord, stein og bein.

ØYERSTAD LOKALT

Knapper og skolebrød

– lest av forfatteren

Hør novella på youtube

Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

OM KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative –  Art Director i det digitale kommunikasjonsbyrået innocode.com/se, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

Flere bøker på hylla

For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

“3 steiner til nøkken” er Kjells debut som forfatter. Arbeidet med en ny roman i fra samme universet er i gang.

Romanen En kamp mot demoner fra samme universet som 3 steiner til nøkken kommer vinteren 22/23

Kjell-Vidar er medlem i Norges Indie Forfatter Sentrum.

TAKK TIL…

 Jeg tar av meg hatten, kaster opp støv og bøyer meg i det for:

 Min nærmeste familie og venner som har gitt meg min velsignelse og støtte gjennom dette prosjektet. Uten dere hadde dette ikke vært mulig! Spesiell takk til L8 for oppmuntring og ekstrem tålmodighet, til Ida for hjelp med kart og illustrasjoner, og fatter for uendelig støtte. 

Sender også en stor tusen trillioner takk til venner og tanter og onkler som har lest og kommet med innspill, tanker og refleksjoner. Noen har også lagt masse tid og engasjement på hjelp med korrektur, rettskrivning og mer. For noen av dere har dette vært veldig nært og vekket reaksjoner, og jeg respekterer det. Kraften i det skrevne ord kan være enorm. Tusen takk!.

Boka dedikeres til min nærmeste familie og venner som har vært med på reisen.

Krediteringer:

Samtlige tekster i boka er skrevet av forfatteren*: Kjell-Vidar Åhman Teig
Omslag er laget av forfatteren: Kjell-Vidar Åhman Teig
Illustrasjon og kart er laget av: Ida Hermine Åhman Teig og Kjell-Vidar Åhman Teig

Copyright 2020 – Kjell-Vidar Åhman Teig, Bålsta, Sverige

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

4 days ago

3 steiner til nøkken finner du på www.3steinertilnokken.no ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

5 days ago

I watched a documentary about the kids who survived the holocaust. There were interviews with the kids today – as old ladies and gentlemen. I was so full of emotions after seeing this so I sat down and wrote this song. I imagine a survivor going back to Auswitch, so many years later. Thinking about the once he lost there. The lady singing beautifully in the chorus is my daughter (13). ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

I absolutely love this song, thank you so much for keeping the memory of such horrible events alive but transferring them to such loving words of expression..God bless you for this song ..xo

3 weeks ago

Betalesere! Når man skriver et romanmanus blir man fort blind på både det ene og det andre, og da er det jammen kjekt at det finnes ildsjeler og entusiaster der ute. Jeg tar av meg hatten for Lova Lekare Graaf , Henning Øverby Klausen og Ann Kristin Lyngset Otterlei som har lest manuset mitt og kommet med fantastiske råd og meninger om stort og smått.
Takket være dere er det færre, men lengre kapitler, bedre språk, mindre skjegg, færre introer, færre avsluttninger, mer rett og mindre feil osv osv osv. Tusen hjertelig takk for hjelpen så langt! #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #øyerstad #romantidlig2023
... See MoreSee Less

3 weeks ago

For godt over et år siden spurte jeg et spørsmål om manuset mitt her inne på Fjesboka og fikk mange svar og refleksjoner. En kar var ekstra interessert og tilbød seg å lese hele manusutkastet for å komme med et kvalifisert svar. Per Ivar Hjeldsbakken Engevold var navnet og i dag er jeg så glad for å kunne sette opp han som redaktør i manuset jeg sender ut til forlagene. Han har vært til stor støtte og kommet med gode innspill og saklig feedback. Uten han ville ikke manuset mitt vært der det er i dag.

Per Ivar er selv aktiv forfatter og har gitt ut Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis og Nordmenn i slavefart på Humanist forlag.
Jeg henter mengder med støv, kaster det opp i lufta og bøyer med i det.

Tusen takk for innsats så langt Per-Ivar, vi fortsetter arbeidet. Og ikke minst, takk til denne gruppen for muligheter til å diskutere, gi og få råd, og ikke minst treffe nye mennesker.

#3steinertilnøkken #romantidlig2023 #enkampmotdemoner #øyerstad
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Og for et manus det har blitt! Boka di fortjener masse lesere, og det er jeg sikker på at den kommer til å få! 😎

4 weeks ago

Would be honoured if you gave it a spin, and maybe even added it to your playlist 🙂 Keep om rocking. artists.landr.com/628810539420
More than 23 000 streams and counting 🙂
... See MoreSee Less

Would be honoured if you gave it a spin, and maybe even added it to your playlist :) Keep om rocking. https://artists.landr.com/628810539420
More than 23 000 streams and counting :)

Comment on Facebook

Du skulle ju lämna in och pressa din egna vinyl! Har för mig att det finns ett bra ställe i Stockholm där man kan pressa typ 100st. (En annan vän kollade på detta för ett tag sen och det var inte speciellt dyrt). Ingen aning om du skulle kunna sälja 100st, men jag kan lätt pröjsa en bra slant för det. Och vet inte heller om du spelar in låtar i tillräcklig ljudkvalitet. Men jävligt ballt hade det varit!

1 month ago

3 steiner til nøkken skal ut og fly igjen. Finnes som lydbok, innbundet og eBok. #3steinertilnøkken #øyerstad www.3steinertilnokken.no ... See MoreSee Less

3 steiner til nøkken skal ut og fly igjen. Finnes som lydbok, innbundet og eBok. #3steinertilnøkken #Øyerstad www.3steinertilnokken.no
Load more

NY ROMAN KOMMER 2022:

EN KAMP MOT DEMONER

Kontakt og tilbakemelding

Jeg vil veldig gjerne høre hva du synes om boka. Skriv gjerne noen rader om din opplevelse av boka, det hadde jeg satt stor pris på. Skriv gjerne også om du har noe helt annet på hjertet . Jeg lover å svare så fort jeg kan.

4 + 14 =