3 STEINER TIL NØKKEN

– 7 HISTORIER OM ROBERT BAASTADs LIV OG DØD

Av Kjell-Vidar Åhman Teig

Bokblogger.com

– Terningkast 4+

Publisert: 01

– Boka innheld ikkje berre spenning og grøss. Her finn me morosame påfunn frå brødrene. Som f.eks når dei skal samla kumøkk i ei bøtta og setja på ein buss, for å sjå om folk reagerer meir på den lukta enn lukta av fjertane til Fredrik. Det er også alvor i boka, der me får vera vitne til livets siste fase, på godt og vondt. Ein veldig sterk historie, som er særs godt skildret og skrevet. Det må også nevnes at epilogen er skrevet i diktform på ein strålande måte.

Les anmeldelsen

Smaalene Avis

Publisert: 

– Boken består av flere korte historier. En av historiene er basert på en rampestrek vi gjorde da vi var små. Jeg og skolekameratene mine fant en babydukke utenfor skolen. Vi tok den med oss til gravplassen og dekket den med ketsjup, den delen er sann. Men i boken bygger jeg historien videre. Det får fryktelige konsekvenser at den dukken havnet på gravplassen, innsauset i ketsjup, smiler han. 

Les hele saken

My Criminal Mind – en bokblogg

Publisert: 30

– Selv om det i de fleste av historiene har ispedd litt grøss og gru, så er det mye biografisk i dem. Morsomme historier jeg har hørt om før, også vonde hendelser som påvirker veldig. Særlig historiene «Kråkeklippen» og «Den tøffeste gutten» berørte meg veldig.

Besøk My Criminal Mind på Facebook

Dette er en ny forfatter, en ny stemme, ta han varmt imot.

– Terningkast 4

Publisert: 08

 For til å være en debutant, gir han fengslende litteratur med mersmak. Det står at dette ikke er historier for barn, og det forstod jeg allerede fra første side, for det er til tider såpass god skildret at det er lett å se det for seg, og så er de temmelig spennende at selv de mest hardhausede voksne vil begynne å skjelve. Dette er 7 kompakte, nervepirrende og grensesprengende historier som du ikke vil gå glipp av. 

Les anmeldelsen

Leste 3 steiner til nøkken på senga en kveld og sov dårlig i grunn😂😂Dagen etter skulle vi ut i båt. Jeg så nøkker på høylys dag jeg vøtt 😂Den tøffeste gutten setter sine spor ❤️

Fornøyd leser

Tusen, tusen takk for beste leseopplevelse så langt i år. Så gøy med alle minner den vekker men sett med ditt blikk. Også er den særdeles godt skrevet. TUSEN TAKK! Anbefales!

Fornøyd leser

Lattermusklene har fått kjørt seg, veldig bra skrevet. Avslutningen ble veldig sterk og med mye tårer. Savnet er stort

Fornøyd leser

Kan ærlig si at jeg aldri har fått latterkrampe av en bok før. Dette er herlig humor. Samtidig som dette også er veldig veldig rørende.

Fornøyd leser

3 steiner til nøkken er en samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

ROBERT BAASTADs LIV OG DØD

Robert er en ekte øyerbo og stolt av det. Han er født og oppvokst midt i Øyerstad sentrum, mellom bensinstasjon, huset til mormor og bestefar og butikken. Siden han kom til verden august 79, har han bodd store deler av sitt liv i huset ut mot riksvei 23 sammen med sin ett år yngre lillebror Fredrik, og 3 år eldre storebror Anders. I huset bodde også mamma Marianne, og fatter som fortsatt bare kalles fatter, fram til skilsmissen på begynnelsen av 90-tallet.

Robert er en ganske alminnelig gutt som vokser opp i en på overflaten ganske så alminnelig bygd. Det skjer tilsynelatende ikke så mye i bygda Øyerstad, som ligger inneklemt mellom enorme kornåkre og uendelig granskog, dypt inne i hjertet av Indre Østfold.
Stopper du dog et lite øyeblikk og kjenner etter, søker litt blant husene og ute i de mørke skogene, så vil du merke at det er noe mer under overflaten. Noe udefinerbart et sted langt der nede som følger deg med sultne øyne. En slimete ekkel kropp som trakasserer og spyr, en øks som alltid forsvinner og et lik som konserveres i tregtflytende masse, er bare noe av det du vil finne om du begynner å grave. Valget er nå ditt. Du kan fortsette å leve i uvitenhet på overflaten, eller du kan begynne å grave og se hva du finner der nede blant jord, stein og bein.

3 steiner til nøkken er Robert Baastads liv og død. 3 steiner til nøkken er hans historier.

SPONSORER

Knapper og skolebrød

– lest av forfatteren

Du kan høre historien på youtube eller spotify.

KJØP NÅ!

3 steiner til nøkken er samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

kr199.00
kr129.00
kr249.00

eBoka kan også kjøpes på følgende steder:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 weeks ago

Kjell

Velkommen til Øyerstad. Tusen takk Innbyggertorg og bibliotek Indre Østfold kommune, her har dere virkelig gjort god research 🙂 Artig utstilling. #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Velkommen til Øyerstad. Tusen takk Innbyggertorg og bibliotek Indre Østfold kommune, her har dere virkelig gjort god research :) Artig utstilling. #3steinertilnøkkenImage attachmentImage attachment

3 weeks ago

Kjell

Jeg lever og dør i Øyerstad. #3steinertilnøkken Boka kjøper du på www.3steinertilnokken.no ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

I wish I could finally read it .... 😐

4 weeks ago

Kjell

Da er første utkast til lydboka ferdig. Nå er det lytting, litt korrektur, mix og mastering så er det på gang. Håper på å ha den ferdig i godt tid til Halloween.
#3steinertilnøkken #lydbok #halloween2020
... See MoreSee Less

Da er første utkast til lydboka ferdig. Nå er det lytting, litt korrektur, mix og mastering så er det på gang. Håper på å ha den ferdig i godt tid til Halloween.
#3steinertilnøkken #lydbok #halloween2020Image attachment

4 weeks ago

Kjell

Samtlige historier i 3 Steiner til nøkken, er basert på sanne historier. Mer info om boka finner du på www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Samtlige historier i 3 Steiner til nøkken, er basert på sanne historier. Mer info om boka finner du på www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken

4 weeks ago

Kjell

Mer info om boka finner du på www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Mer info om boka finner du på www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken

1 month ago

Kjell

Mer info om boka finner du på www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Mer info om boka finner du på www.3steinertilnokken.no #3steinertilnøkken
Load more

OM FORFATTEREN

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative –  Art Director i reklamebyrået se.innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

«3 steiner til nøkken» er Kjells debut som forfatter.

TAKK TIL…

 Jeg tar av meg hatten, kaster opp støv og bøyer meg i det for:

 Min nærmeste familie og venner som har gitt meg min velsignelse og støtte gjennom dette prosjektet. Uten dere hadde dette ikke vært mulig! Spesiell takk til L8 for oppmuntring og ekstrem tålmodighet, til Ida for hjelp med kart og illustrasjoner, og fatter for uendelig støtte. 

Sender også en stor tusen trillioner takk til venner og tanter og onkler som har lest og kommet med innspill, tanker og refleksjoner. Noen har også lagt masse tid og engasjement på hjelp med korrektur, rettskrivning og mer. For noen av dere har dette vært veldig nært og vekket reaksjoner, og jeg respekterer det. Kraften i det skrevne ord kan være enorm. Tusen takk!.

Boka dedikeres til min nærmeste familie og venner som har vært med på reisen.

Krediteringer: 
Samtlige tekster i boka er skrevet av forfatteren*: Kjell-Vidar Åhman Teig
Omslag er laget av forfatteren: Kjell-Vidar Åhman Teig
Illustrasjon og kart er laget av: Ida Hermine Åhman Teig og Kjell-Vidar Åhman Teig

Copyright 2020 – Kjell-Vidar Åhman Teig, Bålsta, Sverige

Kontakt og tilbakemelding

Jeg vil veldig gjerne høre hva du synes om boka. Skriv gjerne noen rader om din opplevelse av boka, det hadde jeg satt stor pris på. Skriv gjerne også om du har noe helt annet på hjertet . Jeg lover å svare så fort jeg kan.

14 + 13 =