EN KAMP MOT DEMONER

en roman av Kjell-Vidar Åhman Teig

Bokblogger.com, Kjell Magne Gjøsæter
… Boka er nesten skrevet som ein sjølvbiografi sett frå karakterenes ståsted. Det er ein fascinerende skrivemåte som gir full uttelling i sluttproduktet. Ein kjem inn i dei innerste tankene og ein får ta del i korleis dei reagerer i gitte situasjoner. Her slepp forfatter mange utbroderende skildringer når han går rett til kilda. Strålende utført og særs effektivt…

… Når boka er ferdiglest, så kan eg ikkje anna enn å applaudere dette litt vågale oppsettet. Det er originalt, men det fungerer heilt utmerket! Det er gjennomtenkt og mesterlig utført…

… Denne boka kan fort bli hans gjennombrudd som forfatter, så her håper eg at forlag og redaktører tar seg tid til å sjekke ut både bok og forfatter…

Les hele anmeldelsen her

Per Ivar Hjeldsbakken Engevold, redaktør

Kjell-Vidar Åhman Teig har skrevet en bok som treffer deg som en knyttneve i mellomgulvet. På en god måte. Det er en historie om oppvekst, tap, sorg og angst. Sett fra overflaten er det en reinspikka grøsser, og en sabla god en i så måte. Men, i dypet av historien finnes et enda mer fascinerende familiedrama – en bygdetragedie – som tar leseren med på en skremmende reise med selvbiografiske undertoner. Boka er full av velutviklede karakterer som man blir godt kjent med og nostalgifaktoren er stor for oss som vokste opp på 80- og 90-tallet. Den anbefales på det varmeste.

«Boka tar deg gjennom store deler av følelsesregisteret. Om man har opplevd ting i livet, stort og smått, trist og godt, vil nok de fleste kunne kjenne seg igjen her – enten i en av karakterene, tankesettene, oppsetningen, handlingen, de negative/positive spiralene man så alt for enkelt dyrker selv, og i tillegg rett og slett mimre tilbake til det glade 80-tallet.»

“Åh, dette er kult å lese! En veldig god retro feeling så langt. Samtidig er språket litt annerledes i denne boka, hakket modnere og mer alvorlig. Det kler historien godt! Det er jo mørke greier, dette her.”

«Én ting er jo at du henter inspirasjon fra ting du har opplevd, men det er noe med MÅTEN det er skrevet på også. Terningkast sju.»

«Jeg vil nesten si at den litt originale strukturen på hele boka er en av styrkene, noe som får den til å skille seg ut fra mye annet. Det er litt vågalt, men det er også en måte å ta leseren på alvor på -og det funker!»

«Fint med en skildring som viser at der er grobunn for det gode selv om det ser svart ut, og at positivitet, inkludering, nestekjærlighet og empati og alt det der FORTSATT er den beste medisin.»

En kamp mot demoner

* Lanseringsdato 10.mars

kr199.00kr299.00

En kamp mot demoner er en roman hvor vi følger Robert Baastad fra bygda Øyerstad, i indre Østfold, gjennom oppveksten fra midten av 80-tallet til nærmere millenniumskiftet. Sjangermessig plasserer vi oss et eller annet sted mellom skrekk, magisk realisme og fantasy. Vi rører oss fra nostalgi og humor til skrekk og bunnløs sorg. Men når alt er som mørkest, finnes det heldigvis en noe mer, en svak glød. Et lite lys. Håp.

En kamp mot demoner utspiller seg i samme universet som novellesamlingen 3 steiner til nøkken – Robert Baastads liv og død, men bøkene kan fint leses uavhengig av hverandre.

kr299.00
kr219.00
kr199.00

Robert

For mange år siden bar jeg Gene Simmons og Paul Stanley på trøya mi mens vi sang Bad medicine i friminuttene på Øyerstad barneskole. Vi sparka fotball som Lineker og Van Basten, mens jentene hoppa strikk i Ball-gensere. Under bølger av hår og hårspray skreiv de hemmelige lapper som Linn aldri fikk se. Hun sto aleine i hjørnet sitt. Utenfor alle sirklene.

Seinere, i utkanten av 90-tallet sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for selve forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet som har tatt knekken på så mange i min nærhet.

Øyerstad

Dypt inne i hjertet av Indre Østfold, mellom åkre og skog går livet som normalt. Skiltet ved campingen i utkanten av bygda møter deg med; «Velkommen til Øyerstad – Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de med postordre fra «söta bror».

Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun hun plukker dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige innbyggere for drøye to hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad. Alle tror de veit hva som  pågår til enhver tid. Det gjør de ikke. For under overflaten vokser og gror en ondskap som ingen kan forestille seg. Noe som skal rive det lille bygdesamfunnet i fillebiter.

Sirkuset

Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.

MER FRA ØYERSTAD

MUSIKKEN FRA ØYERSTAD

PROLOG: LEST AV FORFATTEREN

ØYERSTAD LOKALT

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

1 week ago

Jeg har fått min første anmeldelse av «En kamp mot demoner», og du skal ikke se bort i fra at det var både gøy og rørende å lese. Jeg bøyer meg i støv og synes at dette var litt stas 🙂 Kjell Magne Gjøsæter hos bokblogger.com har lest og svinga pennen. Og ja, det ble terningkast denne gangen også. Klikk inn for å lese anmeldelsen her: bokblogger.com/2023/03/19/en-kamp-mot-demoner

Takk til redaktør Per Ivar Hjeldsbakken Engevold og Henning Øverby Klausen for forord og mange andre gode innspill. Takk til betalesere og alle andre som har bidratt!

#Øyerstad #enkampmotdemoner
... See MoreSee Less

Jeg har fått min første anmeldelse av «En kamp mot demoner», og du skal ikke se bort i fra at det var både gøy og rørende å lese. Jeg bøyer meg i støv og synes at dette var litt stas :) Kjell Magne Gjøsæter hos bokblogger.com har lest og svinga pennen. Og ja, det ble terningkast denne gangen også. Klikk inn for å lese anmeldelsen her: https://bokblogger.com/2023/03/19/en-kamp-mot-demoner

Takk til redaktør Per Ivar Hjeldsbakken Engevold og Henning Øverby Klausen for forord og mange andre gode innspill. Takk til betalesere og alle andre som har bidratt!

#Øyerstad #enkampmotdemoner
2 weeks ago

"I Skjønnsund stopper de for å kjøpe is. Barna, to i tallet, tar hver sin Kræsj Pink, mens mor og far går for kroneis med jordbær. Til isen drikker de lunkne Trocadero som de har tre kasser av i bilen. Da de kort tid etter kjører ut av Skjønnsund nyter barna tyggegummi-pinnen på isen. Mor og far fyrer opp nok en sigarett. De drikker kaffe fra en bulkete termos. Vinduer åpnes på gløtt, mest fordi det er varmt ute. I løpet av de snaue ti minuttene før Øyerstad, må de bremse inn flere ganger på grunn av elger som henger faretruende nær veien.

«Velkommen til Solberg Camping». Banneret mellom to grantrær lokker med hytter, koselige teltplasser, elgsafari med penga-tilbake-garanti og dykkerkurs i Øyeren. Deretter følger et større treskilt hvor «Velkommen til Øyerstad» er blitt «Velkommen til Øyerstad - Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de på postordre fra «söta bror».
Som så mange andre kommer heller ikke disse gjennomreisende turistene til å huske Øyerstad. Spør dem litt seinere, om ti minutter, og de vil ikke vite hva du prater om. «Öyerstad? Näh, har jag aldrig hört talats om». Det gjelder de fleste forbipasserende. For det er ikke store stedet, og ikke mye stikker nevneverdig ut. Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun plukka dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige av dem for drøye fire hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad".

www.enkampmotdemoner.no
#øyerstad #enkampmotdemoner
... See MoreSee Less

I Skjønnsund stopper de for å kjøpe is. Barna, to i tallet, tar hver sin Kræsj Pink, mens mor og far går for kroneis med jordbær. Til isen drikker de lunkne Trocadero som de har tre kasser av i bilen. Da de kort tid etter kjører ut av Skjønnsund nyter barna tyggegummi-pinnen på isen. Mor og far fyrer opp nok en sigarett. De drikker kaffe fra en bulkete termos. Vinduer åpnes på gløtt, mest fordi det er varmt ute. I løpet av de snaue ti minuttene før Øyerstad, må de bremse inn flere ganger på grunn av elger som henger faretruende nær veien.

«Velkommen til Solberg Camping». Banneret mellom to grantrær lokker med hytter, koselige teltplasser, elgsafari med penga-tilbake-garanti og dykkerkurs i Øyeren. Deretter følger et større treskilt hvor «Velkommen til Øyerstad» er blitt «Velkommen til Øyerstad - Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de på postordre fra «söta bror».
Som så mange andre kommer heller ikke disse gjennomreisende turistene til å huske Øyerstad. Spør dem litt seinere, om ti minutter, og de vil ikke vite hva du prater om. «Öyerstad? Näh, har jag aldrig hört talats om». Det gjelder de fleste forbipasserende. For det er ikke store stedet, og ikke mye stikker nevneverdig ut. Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun plukka dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige av dem for drøye fire hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad.

www.enkampmotdemoner.no
#øyerstad #enkampmotdemoner
2 weeks ago

Høy nostalgifaktor i 3 steiner til nøkken og En kamp mot demoner? Vel, da er det jo bare å toppe det hele med denne spillelista på Spotify! Her har du nemlig soundtracket til bøkene. Enjoy!
#enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #Øyerstad www.enkampmotdemoner.no www.3steinertilnokken.no

open.spotify.com/playlist/7zANrHho4kIhstt87z6Oas?si=50e791b21c024f68
... See MoreSee Less

2 weeks ago

I dag er en stor dag. Det er nemlig slik at jeg slipper romanen "En kamp mot demoner" fra det spenningsfylte universet i og rundt bygda Øyerstad. Da passer det vel fint med litt høytlesning?

Les mer på www.enkampmotdemoner.no.

Spesielt kult er det at ingen ringere enn skrekk-maestro Henning Øverby Klausen fra Skrekkruttskolen har skrevet forordet til boka! Tusen takk for ordene, og for all input underveis i prosjektet.

Utdrag fra forordet:
«En kamp mot demoner finner, i likhet med 3 Steiner til Nøkken, sted i Øyerstad, et småsamfunn av den typen man finner mange steder i Norge. Det vil si: på overflaten likner Øyerstad på en typisk norsk bygd. Under overflaten syder det av historier som hviskes mellom innbyggerne, skygger i tussmørket, lyder om natten, gode hensikter, ondt blod og uløselige bånd som til sammen utgjør et vilt, vakkert og tidvis bekmørkt lite samfunn. Sånn sett kunne En kamp mot demoner blitt en meget interessant TV-serie eller film: både det fargerike persongalleriet og selve Øyerstad representerer på sett og vis en hel verden i miniatyr. Folkene i Øyerstad kjemper mot seg selv, skjebnen og hverandre - og ikke minst: de kjemper mot demoner… »

Nå gleder jeg meg til å høre hva resten av verden synes om det hele (tror jeg).

Håper du finner noe du liker og legger inn en bestilling.
Velkommen til Øyerstad, folkens!

#Øyerstad #enkampmotdemoner #steinertilnøkken
... See MoreSee Less

3 weeks ago

«Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.»

En kamp mot demoner begynner om en dag på www.enkampmotdemoner.no #Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #skrekkpånorsk
... See MoreSee Less

«Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.»

En kamp mot demoner begynner om en dag på www.enkampmotdemoner.no #øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #skrekkpånorsk
Load more
Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

OM KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative –  Art Director i reklamebyrået innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

3 steiner til nøkken (2020)” er Kjells debut som forfatter. En kamp mot demoner (2023), er en frittstående roman fra samme universet.