En kamp mot demoner

av Kjell-Vidar Åhman Teig

Bokblogger.com, Kjell Magne Gjøsæter
«Boka er nesten skrevet som ein sjølvbiografi sett frå karakterenes ståsted. Det er ein fascinerende skrivemåte som gir full uttelling i sluttproduktet. Ein kjem inn i dei innerste tankene og ein får ta del i korleis dei reagerer i gitte situasjoner»

«Når boka er ferdiglest, så kan eg ikkje anna enn å applaudere dette litt vågale oppsettet. Det er originalt, men det fungerer heilt utmerket! Det er gjennomtenkt og mesterlig utført.»

«Denne boka kan fort bli hans gjennombrudd som forfatter, så her håper eg at forlag og redaktører tar seg tid til å sjekke ut både bok og forfatter»

Les hele anmeldelsen her

«Kjell-Vidar skriver godt. Og selv om det er en grøsser, er den så mye mer enn det. Dette er en bok om familie, oppvekst, sorg og savn. Og for oss som har vokst opp på 80- og 90-tallet… Sukk!🥰 Men uansett så heier jeg på grøsser-sjangeren for voksne!👏
Vi møter Robert og familien hans på Øyerstad, en utad idyllisk bygd, men innehar noen grusomme hemmeligheter, som forfølger innbyggerne her.
Det tok litt tid å komme inn i handlingen da det er en del karakterer med. Men man blir etter hvert godt kjent med alle karakterene og stedene i boka. Jeg levde meg skikkelig inn i det.
Se opp for denne forfatteren! Bra saker! 🙌»

«Jeg har faktisk aldri lest noe liknende! Kjell-Vidar skriver fryktinngytende og dypt personlig om oppvekst, familie, sorg, hevn og det enkle men grusomme faktum at jo eldre man blir, jo tydeligere blir konsekvensene av de valgene man har tatt.

Akkurat nå leser mannen min boka, og det er så interessant å se hvordan den går inn på ham. Hvordan han faktisk blir tankefull og litt stille etter å ha lest noen kapitler. Boken virker tydeligvis ulikt inn på folk med ulik bakgrunn og sine egne livserfaringer! Det er kort og godt visdom på sidene i denne boka.»

Henning Øverby Klausen, skrekkruttskolen.no

📕📕📕📕📕/5! Coffebetweenlines 

«Herlig skrevet, en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk!»

«Mange overraskende vendinger og du bare må lese for å se hvem som overlever det hele. Boka tar også for seg alvorlige tema som mobbing og selvmord, familiebånd og tragedier skapt av uante krefter i form av demoner. Fylt av spenning og grøssende stemning! Sterkt anbefalt!»

Les saken her

Books_with_vero:  ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

«Altså bare se på den forsiden – for et mesterverk! Det første som slo meg da jeg begynte lesningen er at boka har et veldig folkelig språk. Det er normalt noe jeg ikke er så fan av, men bare jeg kom inn i det synes jeg språket passa historien godt! Historien er veldig interessant og spennende allerede fra første kapittel, og jeg ble sugd rett inn i Øyerstad-universet fra starten av.

Jeg personlig føler boka er en blanding av skrekk og krim sjangermessig, så denne anbefaler jeg til alle som liker bøker med en creepy atmosfære uten at den skremmer livskiten ut av en!»

Les omtalen her

«Tilbake igjen etter en tur i både tid og sted; nærmere bestemt Øyerstad på 80- og 90-tallet. Det er godt å være hjemme igjen, for dette var one hell of a ride.

Boka egner seg særs godt for lesing i dagslys, for denne byr på stive nakkehår og et ekstra svelg i ny og ne med oppsperrede øyne. Det er best å være et sted uten knirk i døra eller sakte mopedkjøring. Og man bør velge sine lesepauser med omhu – i denne boka er det enkelte partier som bare MÅ leses gjennom før man kan legge den fra seg. I alle fall om man vil sove 😱 Hvis denne boka blir film, skal jeg ikke se den – det tør jeg ikke selv om jeg har lest boka 😅»
Les hele @Ninahelesers anmeldelse her

«Handlinga til denne boka syns jeg det er vanskelig å oppsummere. Vi skal til Øyerstad og vi følger Robert og hans familie. Handlinga tar oss tilbake til 90-tallet. En forferdelig tragedie rammer den lille familien og det skal vise seg at det ikke bare handler om uflaks – her er det overnaturlige krefter som jobber i skyggene og hevn står på menyen.


Boka er fantasifull, original og har en oppbygging jeg ikke får beskrevet på en annen måte enn fascinerende. Jeg syns boka treffer ekstra godt på de partiene som er ment til å være skummel – partiene er passe absurde og grøsselig detaljert, nøyaktig slik det burde være.»

Les hele omtalen på @lesespiren

«Dette var en gjennomført bra bok! Boka fikk frem mye nostalgi i meg og jeg hadde det vanskelig med å legge den fra meg. En råbra bok som fikk meg til å tenke og reflektere. For mange av oss har vel, eller vil iløpet av livet ha en kamp mot demoner. En kjempe spennende bok fra begynnelse til slutt! Anbefaler denne på det sterkeste!😁👏»

⭐️⭐️⭐️⭐️/5

«Jeg elsket store deler av historien – skildringene, alle detaljene fra 80-tallet og 90-tallet, og måten sorg er forklart ved å fremstille ulike responser på noe traumatisk.»

«Noe av det som virkelig sitter igjen og som hadde stor innvirkning gjennom historien var sorgen de opplevde, og som fikk meg til å felle et par tårer 🩶»

“Åh, dette er kult å lese! En veldig god, retro feeling så langt. Samtidig er språket litt annerledes i denne boka, hakket modnere og mer alvorlig. Det kler historien godt! Det er jo mørke greier, dette her.”

«Fint med en skildring som viser at der er grobunn for det gode selv om det ser svart ut, og at positivitet, inkludering, nestekjærlighet og empati og alt det der FORTSATT er den beste medisin.»

«Boka tar deg gjennom store deler av følelsesregisteret. Om man har opplevd ting i livet, stort og smått, trist og godt, vil nok de fleste kunne kjenne seg igjen her – enten i en av karakterene, tankesettene, oppsetningen, handlingen, de negative/positive spiralene man så alt for enkelt dyrker selv, og i tillegg rett og slett mimre tilbake til det glade 80-tallet.»

«…Teig writes with a nerve that keeps you on your toes the entire novel. You’re always on edge and uncomfortable, waiting for the next terrible thing to occur. It’s all thanks to his brilliant writing. I was born in the 2000s, yet I was pulled back to the 80s and 90s due to this amazing descriptions. It was so vivid. From the first page he lays out the setting so perfectly that I had no problem imagining anything.»… 

Full review @bookedmybook

Jeg har lest en god del i mitt liv. Jeg har vært innom mange sjangere, og har en tendens til å trives best i krim-landskapet. «En kamp mot demoner» er…tja, hva skal jeg si? Skrekk? Grøsser-krim kanskje, med utløp i mellommenneskelige relasjoner, følelser og fantasi. Den har mye språklig humor og nostalgi (spesielt for oss som har vokst opp på 80 og 90-tallet. Seriøst, har du vokst opp på den tiden så burde du lese denne boken bare for mimringens skyld alene.)

Oppsummert er denne boken ulik noen andre jeg har lest. Den er original på en skikkelig god måte, språket er levende og historien fanger deg. Er du bokorm som meg, så anbefales denne på det sterkeste.

Indre24.no, artikkel

Romanen blander elementer av spenning, grøss og familiedrama med selvbiografiske undertoner. Den tar leserne tilbake til den semi-fiktive bygda Øyerstad (ØYERen + båSTAD = Øyerstad). Her møter vi velutviklede karakterer og en sterk følelse av nostalgi for alle som vokste opp på 80- og 90-tallet.
Les artikkelen her

«Dette er den første norske grøsseren for voksne jeg har lest. Boka har definitivt mange mørke og grøssende innslag, men jeg synes også den er fylt med kameratskap, kjærlighet og ikke minst tap og sorg. Boka er skrevet i jeg-form og vi får versjonene til flere av hovedpersonene, noen helt fra barndommen til unge voksne. Dette gjorde at vi blir godt kjent med persongalleriet, noe jeg setter pris på. Handlingen er lagt til 80- og 90-tallet, og det satte jeg stor pris på. Mange artige minner kom tilbake mens jeg leste.
Jeg fant boka interessant og spennende og likte den godt. Anbefaler den varmt videre, også til dem som kanskje vanligvis styrer unna grøsser-genren. Boka er så mye mer enn det.»

@alicesfavoritebooks

«Én ting er jo at du henter inspirasjon fra ting du har opplevd, men det er noe med MÅTEN det er skrevet på også. Terningkast sju.»

«Jeg vil nesten si at den litt originale strukturen på hele boka er en av styrkene, noe som får den til å skille seg ut fra mye annet. Det er litt vågalt, men det er også en måte å ta leseren på alvor på -og det funker!»

«Handlingen foregår på -80 og -90-tallet og jeg kjente meg varm av nostalgi av å lese alle beskrivelser av hvordan ting var den gangen, nettopp fordi jeg selv var barn og tenåring på den tia 😍 Denne boka er en blanding av oppvekstroman, grøsser og spenning, og det funker veldig bra! Forfatteren skriver godt, språket flyter lett og historien er svært engasjerende og spennende.

Boka har jeg ikke kunnet lese på senga. Den er tidvis så creepy at jeg ikke ville fått til å sove.. 😰 Boka tar også for seg tenåringsforelskelse, kjærligheten til brødre og foreldre, sorg og sorgarbeid. Forfatteren favner mange viktige temaer og han får det hele til å henge godt sammen. Boka er både skummel, fin og trist. Jeg likte den svært godt og vil gå så langt som å si at den er en av de beste bøkene jeg har lest i år! Sterk anbefaling!»
@jordmorhanneleser

Velkommen til Øyerstad

Robert

For mange år siden bar jeg Gene Simmons og Paul Stanley på trøya mi mens vi sang Bad medicine i friminuttene på Øyerstad barneskole. Vi sparka fotball som Lineker og Van Basten, mens jentene hoppa strikk i Ball-gensere. Under bølger av hår og hårspray skreiv de hemmelige lapper som Linn aldri fikk se. Hun sto aleine i hjørnet sitt. Utenfor alle sirklene.

Seinere, i utkanten av 90-tallet sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for selve forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet som har tatt knekken på så mange i min nærhet.

Øyerstad

Dypt inne i hjertet av Indre Østfold, mellom åkre og skog går livet som normalt. Skiltet ved campingen i utkanten av bygda møter deg med; «Velkommen til Øyerstad – Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de med postordre fra «söta bror».

Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun hun plukker dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige innbyggere for drøye to hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad. Alle tror de veit hva som  pågår til enhver tid. Det gjør de ikke. For under overflaten vokser og gror en ondskap som ingen kan forestille seg. Noe som skal rive det lille bygdesamfunnet i fillebiter.

Sirkuset

Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.

MUSIKKEN FRA ØYERSTAD

MER OM ROBERT BAASTAD, ØYERSTAD OG BØKENE

ØYERSTAD LOKALT

MER FRA ØYERSTAD

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

1 week ago

It is happening - A Battle Against Demons is coming to life. Print samples just arrived today and we are ready for a final check. Henning Øverby Klausen & Per Ivar Hjeldsbakken Engevold , soon the world will come to Øyerstad. Ida Hermine Åhman Teig let's do this!

Welcome to Øyerstad - Rebel Town, May the 1st.

www.abattleagainstdemons.com

#abattleagainstdemons
#Enkampmotdemoner
#Øyerstad
#nordichorror
... See MoreSee Less

1 week ago

@bookshelveswithstories Har vært innom Øyerstad. Igjen takker jeg og bukker for fin omtale.
www.enkampmotdemoner.no
________
🎪 "En kamp mot demoner" av Kjell-Vidar Åhman Teig
🎪 351 sider
🎪 Norsk

⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Først, tusen takk for at jeg fikk muligheten til å lese denne boka, @kjellrebel 🙌

Jeg elsket store deler av historien - skildringene, alle detaljene fra 80-tallet og 90-tallet (selv om jeg er litt for ung til å plukke opp på absolutt alt), og måten sorg er forklart ved å fremstille ulike responser på noe traumatisk.

Det som var utfordrende for min del, var de ulike tidsperspektivene. Kan hende jeg bare blir veldig lett forvirret, men klarte ikke alltid å følge med 🫣 Med det sagt så var boka spennende, man fikk oppklaringer som sjokkerte, men noe av det som virkelig sitter igjen og som hadde stor innvirkning gjennom historien var sorgen de opplevde, og som fikk meg til å felle et par tårer 🩶

Dette er en sjanger jeg aldri har vært borti før, og la meg si at noen av de beskrivelsene han kommer med er så detaljerte og groteske at jeg føler jeg kan kjenne det når jeg leser! Du vet når du vrenger trynet, holder boka på en armlengdes avstand, men du fortsetter å lese fordi spenningsnivået er høyt? Ja, sånn var det opptil flere ganger.

I forhold til skrekkelement og effekten det har - jeg har et lite leselys som jeg fester på boka, også slår jeg av alt lys rundt. Og da det blir snakk om skygger og stemmer var jeg kjapp til å skru på lampa på nattbordet og sovne med det på 👌

#books #bookstagram #reading #bøker #enkampmotdemoner #kjellvidaråhmanteig #leseeksemplar #lese #leseglede #bookstagramnorway #magiskrealisme #bokinsta #skrekk #whattoread #bookworm
... See MoreSee Less

@bookshelveswithstories Har vært innom Øyerstad. Igjen takker jeg og bukker for fin omtale.
www.enkampmotdemoner.no
________
🎪 En kamp mot demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig
🎪 351 sider
🎪 Norsk

⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Først, tusen takk for at jeg fikk muligheten til å lese denne boka, @kjellrebel 🙌

Jeg elsket store deler av historien - skildringene, alle detaljene fra 80-tallet og 90-tallet (selv om jeg er litt for ung til å plukke opp på absolutt alt), og måten sorg er forklart ved å fremstille ulike responser på noe traumatisk.

Det som var utfordrende for min del, var de ulike tidsperspektivene. Kan hende jeg bare blir veldig lett forvirret, men klarte ikke alltid å følge med 🫣 Med det sagt så var boka spennende, man fikk oppklaringer som sjokkerte, men noe av det som virkelig sitter igjen og som hadde stor innvirkning gjennom historien var sorgen de opplevde, og som fikk meg til å felle et par tårer 🩶

Dette er en sjanger jeg aldri har vært borti før, og la meg si at noen av de beskrivelsene han kommer med er så detaljerte og groteske at jeg føler jeg kan kjenne det når jeg leser! Du vet når du vrenger trynet, holder boka på en armlengdes avstand, men du fortsetter å lese fordi spenningsnivået er høyt? Ja, sånn var det opptil flere ganger.

I forhold til skrekkelement og effekten det har - jeg har et lite leselys som jeg fester på boka, også slår jeg av alt lys rundt. Og da det blir snakk om skygger og stemmer var jeg kjapp til å skru på lampa på nattbordet og sovne med det på 👌

#books #bookstagram #reading #bøker #enkampmotdemoner #kjellvidaråhmanteig #leseeksemplar #lese #leseglede #bookstagramnorway #magiskrealisme #bokinsta #skrekk #whattoread #bookworm
1 month ago

💀 @lesespiren har vært i Øyerstad, les hva hun synes om besøket 💀

«En Kamp mot Demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig🎪

Handlinga til denne boka syns jeg det er vanskelig å oppsummere. Vi skal til Øyerstad og vi følger Robert og hans familie. Handlinga tar oss tilbake til 90-tallet. En forferdelig tragedie rammer den lille familien og det skal vise seg at det ikke bare handler om uflaks - her er det overnaturlige krefter som jobber i skyggene og hevn står på menyen👀

Denne boka er i en sjanger jeg såvidt har snust borti tidligere, og aldri lest noe av på norsk - nemlig sjangeren grøsser/horror. Denne boka er fantasifull, original og har en oppbygging jeg ikke får beskrevet på en annen måte enn fascinerende. Jeg syns boka treffer ekstra godt på de partiene som er ment til å være skummel - partiene er passe absurde og grøsselig detaljert, nøyaktig slik det burde være.

Det som trakk opplevelsen litt ned for min del var at jeg ikke fikk helt grepet på karakterene. Det var mange av de å holde styr på samtidig som man må holde tunga rett i munnen for å henge med på historien så jeg ble aldri følelsesmessig engasjert i skjebnene til denne litt uheldige familien.

Det ble uansett en leseopplevelse som skilte seg ut fra mengden i 2023 og liker du grøss og gru burde du vurdere å plukke opp denne! 👻»

#enkampmotdemoner
#abattleagainstdemons
#abattleagainstdemons2024
www.enkampmotdemoner.no
... See MoreSee Less

💀 @lesespiren har vært i Øyerstad, les hva hun synes om besøket 💀

«En Kamp mot Demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig🎪

Handlinga til denne boka syns jeg det er vanskelig å oppsummere. Vi skal til Øyerstad og vi følger Robert og hans familie. Handlinga tar oss tilbake til 90-tallet. En forferdelig tragedie rammer den lille familien og det skal vise seg at det ikke bare handler om uflaks - her er det overnaturlige krefter som jobber i skyggene og hevn står på menyen👀

Denne boka er i en sjanger jeg såvidt har snust borti tidligere, og aldri lest noe av på norsk - nemlig sjangeren grøsser/horror. Denne boka er fantasifull, original og har en oppbygging jeg ikke får beskrevet på en annen måte enn fascinerende. Jeg syns boka treffer ekstra godt på de partiene som er ment til å være skummel - partiene er passe absurde og grøsselig detaljert, nøyaktig slik det burde være.

Det som trakk opplevelsen litt ned for min del var at jeg ikke fikk helt grepet på karakterene. Det var mange av de å holde styr på samtidig som man må holde tunga rett i munnen for å henge med på historien så jeg ble aldri følelsesmessig engasjert i skjebnene til denne litt uheldige familien.

Det ble uansett en leseopplevelse som skilte seg ut fra mengden i 2023 og liker du grøss og gru burde du vurdere å plukke opp denne! 👻»

#enkampmotdemoner
#abattleagainstdemons
#abattleagainstdemons2024
www.enkampmotdemoner.no
1 month ago

@books_with_vero har lest "En kamp mot demoner". Jeg takker og bukker.

«En kamp mot demoner - Kjell-Vidar Åhman Teig ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Da denne ramla ned i postkassa mi ble jeg så glad! Denne boka har jeg hatt i kikkerten siden jeg først så den her på bokstagram. Altså bare se på den forsiden - for et mesterverk!

Det første som slo meg da jeg begynte lesningen er at boka har et veldig folkelig språk. Det er normalt noe jeg ikke er så fan av, men bare jeg kom inn i det synes jeg språket passa historien godt! Historien er veldig interessant og spennende allerede fra første kapittel, og jeg ble sugd rett inn i Øyerstad-universet fra starten av.

Jeg personlig føler boka er en blanding av skrekk og krim sjangermessig, så denne anbefaler jeg til alle som liker bøker med en creepy atmosfære uten at den skremmer livskiten ut av en!»

#enkampmotdemoner
www.enkampmotdemoner.no
... See MoreSee Less

@books_with_vero har lest En kamp mot demoner. Jeg takker og bukker.

«En kamp mot demoner - Kjell-Vidar Åhman Teig ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Da denne ramla ned i postkassa mi ble jeg så glad! Denne boka har jeg hatt i kikkerten siden jeg først så den her på bokstagram. Altså bare se på den forsiden - for et mesterverk!

Det første som slo meg da jeg begynte lesningen er at boka har et veldig folkelig språk. Det er normalt noe jeg ikke er så fan av, men bare jeg kom inn i det synes jeg språket passa historien godt! Historien er veldig interessant og spennende allerede fra første kapittel, og jeg ble sugd rett inn i Øyerstad-universet fra starten av.

Jeg personlig føler boka er en blanding av skrekk og krim sjangermessig, så denne anbefaler jeg til alle som liker bøker med en creepy atmosfære uten at den skremmer livskiten ut av en!»

#enkampmotdemoner
www.enkampmotdemoner.no
2 months ago

En kamp mot demoner - fakta:
Jeg får av og til spørsmålet om det å skrive er en form for terapi. En form for bearbeiding. Jeg har alltid svart at jeg ikke tror det, men når alt kommer til alt, så kanskje det er det likevel? For selv om mye av det jeg skriver er mørkt, og kledd i melankoli, finnes det alltid håp, en løsning og en hyllest. En hyllest til virkeligheten og til mennesker som betyr mye for meg. For oss! De som fortsatt er her, og de som ikke er her lenger.

Selv om "En kamp mot demoner" ikke er en sann historie, er sentrale hendelser og figurer i boka basert på en blanding av mennesker som har vært viktige i livet mitt.

Avbildet er brødrene mine, og min mamma, ikke helt ulikt Robert, Fredrik, Anders og Marianne fra En kamp mot demoner. Dessverre gikk min mor, Tove Irene Husvik, bort i 1990, og min lillebror dro til de evige jaktmarker i 2003.

Terapi eller ikke. Det å skrive bøkene «3 steiner til nøkken» og «En kamp mot demoner» har iallfall satt tanker om tap, sorg, håp og kjærlighet i et slags system. En slags forståelse. En innsikt om at uansett hvor mørkt ting kan bli, så finnes det alltid en mulighet. Det finnes alltid håp.

#enkampmotdemoner
#enkampmotdemonerfakta
#3steinertilnøkken
#fuckcancer
#abattleagainstdemons
#abattleagainstdemons2024

www.enkampmotdemoner.no
www.abattleagainstdemons.com

«Vi hadde vel fått en tier av farmor og farfar, og dreiv som vanlig Nina bak disken i kiosken til vanvidd. De eldre gutta bestilte enkelt og greit «blanda for en tier», og fulgte nøye med da hun bøyde seg framover etter dundersalt og bringebærtopper. Buksene stramma seg om baken hennes og t-skjorta trakk seg opp og blottla huden i overkant av rumpa. Fredrik og jeg derimot brydde oss ikke om sånt, ei heller lot vi valg av godteri være opp til henne. Nei, vi bestemte selv hva vi skulle ha: fem bringebærtopper, fire dundersalt, en Dracula-kjærlighet, to vepsebol, og… nei, forresten, ett vepsebol og de dundersalta, jeg vil bare ha to av de, kan jeg heller få… Vi maksimerte antall enheter og det kunne ta en jævla tid. Innimellom klemte Fredrik til med en spesialare, - bringebærtopper for alle penga. Det ga deg ett hundre godbiter for en tier! Storebror Anders veksla mellom godteri på nederste hylla, og blanda for en tier.»

«Ved siden av Fina ligger huset hvor Robert ofte sitter på stuegulvet og spiller Super Mario Bros, sammen med lillebror Fredrik. Robert er født i 1978. Han fylte åtte år i 1986 og er ett og et halvt år eldre enn Fredrik. Robert og Fredrik har piggsveis. Og rottehale. I tillegg til de to, består familien også av storebror Anders som er tre år eldre enn Robert. Anders bruker skinnvest og prater bare om motorsykler og biler selv om han er langt fra gammel nok til å kjøre noen av delene. Roberts pappa pleier å si at Roberts mamma er som en surikat. Kanskje fordi hun har intense øyne, er liten, slank og har en spiss nese. Roberts kompiser kaller henne Kim Basinger i smug, mest på grunn av det blonde håret. Dog kaller de aller fleste i Øyerstad henne for Morsan. Hun heter egentlig Marianne.»
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

fint bilde. to er borte, men livet går videre. det er lov å stoppe å refektere litt. for en som kjenner til storien l boka så kommer det mange minner . håper mange leser den for selv om boka har mange mørke sider så har og humor, har lest mye bøker av de store forfattere og du ligger ikke noe tibake for dem

Load more
Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative -  Art Director i reklamebyrået innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, med en ambisjon om å bli en norsk Stephen King, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden skrev han et antall noveller som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen. 

Novellesamlingen "3 steiner til nøkken (2020)" er Kjells debut som forfatter. En kamp mot demoner (2023), er en frittstående spenningsroman, med både latter, tårer, grøss og gru fra samme universet.

Kjell fortsetter å skrive, og flere bøker vil komme, flere bidrag til kategorien «skrekk på norsk» og også andre krumspring er på vei.