En kamp mot demoner

av Kjell-Vidar Åhman Teig

Bokblogger.com, Kjell Magne Gjøsæter
«Boka er nesten skrevet som ein sjølvbiografi sett frå karakterenes ståsted. Det er ein fascinerende skrivemåte som gir full uttelling i sluttproduktet. Ein kjem inn i dei innerste tankene og ein får ta del i korleis dei reagerer i gitte situasjoner»

«Når boka er ferdiglest, så kan eg ikkje anna enn å applaudere dette litt vågale oppsettet. Det er originalt, men det fungerer heilt utmerket! Det er gjennomtenkt og mesterlig utført.»

«Denne boka kan fort bli hans gjennombrudd som forfatter, så her håper eg at forlag og redaktører tar seg tid til å sjekke ut både bok og forfatter»

Les hele anmeldelsen her

«Kjell-Vidar skriver godt. Og selv om det er en grøsser, er den så mye mer enn det. Dette er en bok om familie, oppvekst, sorg og savn. Og for oss som har vokst opp på 80- og 90-tallet… Sukk!🥰 Men uansett så heier jeg på grøsser-sjangeren for voksne!👏
Vi møter Robert og familien hans på Øyerstad, en utad idyllisk bygd, men innehar noen grusomme hemmeligheter, som forfølger innbyggerne her.
Det tok litt tid å komme inn i handlingen da det er en del karakterer med. Men man blir etter hvert godt kjent med alle karakterene og stedene i boka. Jeg levde meg skikkelig inn i det.
Se opp for denne forfatteren! Bra saker! 🙌»

Indre24.no, artikkel

Romanen blander elementer av spenning, grøss og familiedrama med selvbiografiske undertoner. Den tar leserne tilbake til den semi-fiktive bygda Øyerstad (ØYERen + båSTAD = Øyerstad). Her møter vi velutviklede karakterer og en sterk følelse av nostalgi for alle som vokste opp på 80- og 90-tallet.
Les artikkelen her

«Jeg har faktisk aldri lest noe liknende! Kjell-Vidar skriver fryktinngytende og dypt personlig om oppvekst, familie, sorg, hevn og det enkle men grusomme faktum at jo eldre man blir, jo tydeligere blir konsekvensene av de valgene man har tatt.

Akkurat nå leser mannen min boka, og det er så interessant å se hvordan den går inn på ham. Hvordan han faktisk blir tankefull og litt stille etter å ha lest noen kapitler. Boken virker tydeligvis ulikt inn på folk med ulik bakgrunn og sine egne livserfaringer! Det er kort og godt visdom på sidene i denne boka.»

Henning Øverby Klausen, skrekkruttskolen.no

📕📕📕📕📕/5! Coffebetweenlines 

«Herlig skrevet, en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk!»

«Mange overraskende vendinger og du bare må lese for å se hvem som overlever det hele. Boka tar også for seg alvorlige tema som mobbing og selvmord, familiebånd og tragedier skapt av uante krefter i form av demoner. Fylt av spenning og grøssende stemning! Sterkt anbefalt!»

Les saken her

Tilbud!

En kamp mot demoner

kr169.00kr249.00

«Boka treffer deg som en knyttneve i mellomgulvet. På en god måte. Det er en historie om oppvekst, tap, sorg og angst. Sett fra overflaten er det en reinspikka grøsser, og en sabla god en i så måte. Men, i dypet av historien finnes et enda mer fascinerende familiedrama – en bygdetragedie – som tar leseren med på en skremmende reise med selvbiografiske undertoner. Boka er full av velutviklede karakterer som man blir godt kjent med og nostalgifaktoren er stor for oss som vokste opp på 80- og 90-tallet. Den anbefales på det varmeste.»
Per Ivar Hjeldsbakken Engevold, redaktør

En kamp mot demoner utspiller seg i samme universet som novellesamlingen 3 steiner til nøkken – Robert Baastads liv og død, men bøkene kan fint leses uavhengig av hverandre.

kr249.00
kr189.00
kr169.00

Forfatter: Kjell-Vidar Åhman Teig
Redaktør: Per Ivar Hjeldsbakken Engevold
Sjanger: Skrekk / magisk realisme / drama
Utgave: 1
Språk: Norsk
Antall sider: 351
Utgivelsesår: 2023

«Dette er den første norske grøsseren for voksne jeg har lest. Boka har definitivt mange mørke og grøssende innslag, men jeg synes også den er fylt med kameratskap, kjærlighet og ikke minst tap og sorg. Boka er skrevet i jeg-form og vi får versjonene til flere av hovedpersonene, noen helt fra barndommen til unge voksne. Dette gjorde at vi blir godt kjent med persongalleriet, noe jeg setter pris på. Handlingen er lagt til 80- og 90-tallet, og det satte jeg stor pris på. Mange artige minner kom tilbake mens jeg leste.
Jeg fant boka interessant og spennende og likte den godt. Anbefaler den varmt videre, også til dem som kanskje vanligvis styrer unna grøsser-genren. Boka er så mye mer enn det.»

@alicesfavoritebooks

«Dette var en gjennomført bra bok! Boka fikk frem mye nostalgi i meg og jeg hadde det vanskelig med å legge den fra meg. En råbra bok som fikk meg til å tenke og reflektere. For mange av oss har vel, eller vil iløpet av livet ha en kamp mot demoner. En kjempe spennende bok fra begynnelse til slutt! Anbefaler denne på det sterkeste!😁👏»

“Åh, dette er kult å lese! En veldig god, retro feeling så langt. Samtidig er språket litt annerledes i denne boka, hakket modnere og mer alvorlig. Det kler historien godt! Det er jo mørke greier, dette her.”

«Fint med en skildring som viser at der er grobunn for det gode selv om det ser svart ut, og at positivitet, inkludering, nestekjærlighet og empati og alt det der FORTSATT er den beste medisin.»

«Boka tar deg gjennom store deler av følelsesregisteret. Om man har opplevd ting i livet, stort og smått, trist og godt, vil nok de fleste kunne kjenne seg igjen her – enten i en av karakterene, tankesettene, oppsetningen, handlingen, de negative/positive spiralene man så alt for enkelt dyrker selv, og i tillegg rett og slett mimre tilbake til det glade 80-tallet.»

«…Teig writes with a nerve that keeps you on your toes the entire novel. You’re always on edge and uncomfortable, waiting for the next terrible thing to occur. It’s all thanks to his brilliant writing. I was born in the 2000s, yet I was pulled back to the 80s and 90s due to this amazing descriptions. It was so vivid. From the first page he lays out the setting so perfectly that I had no problem imagining anything.»… 

Full review @bookedmybook

Jeg har lest en god del i mitt liv. Jeg har vært innom mange sjangere, og har en tendens til å trives best i krim-landskapet. «En kamp mot demoner» er…tja, hva skal jeg si? Skrekk? Grøsser-krim kanskje, med utløp i mellommenneskelige relasjoner, følelser og fantasi. Den har mye språklig humor og nostalgi (spesielt for oss som har vokst opp på 80 og 90-tallet. Seriøst, har du vokst opp på den tiden så burde du lese denne boken bare for mimringens skyld alene.)

Oppsummert er denne boken ulik noen andre jeg har lest. Den er original på en skikkelig god måte, språket er levende og historien fanger deg. Er du bokorm som meg, så anbefales denne på det sterkeste.

«Én ting er jo at du henter inspirasjon fra ting du har opplevd, men det er noe med MÅTEN det er skrevet på også. Terningkast sju.»

«Jeg vil nesten si at den litt originale strukturen på hele boka er en av styrkene, noe som får den til å skille seg ut fra mye annet. Det er litt vågalt, men det er også en måte å ta leseren på alvor på -og det funker!»

«I en hilsen i boka ønsker han velkommen til Øyerstad. Og det får’n si var litt av et sted å komme til! Vi følger Robert og hans familie og venner i et lite bygdesamfunn. Bygda hvor alle kjenner alle, men hvor noe ondt lurer under overflaten.

Handlingen foregår på -80 og -90-tallet og jeg kjente meg varm av nostalgi av å lese alle beskrivelser av hvordan ting var den gangen, nettopp fordi jeg selv var barn og tenåring på den tia 😍 Denne boka er en blanding av oppvekstroman, grøsser og spenning, og det funker veldig bra! Forfatteren skriver godt, språket flyter lett og historien er svært engasjerende og spennende.

Boka har jeg ikke kunnet lese på senga. Den er tidvis så creepy at jeg ikke ville fått til å sove.. 😰 Boka tar også for seg tenåringsforelskelse, kjærligheten til brødre og foreldre, sorg og sorgarbeid. Forfatteren favner mange viktige temaer og han får det hele til å henge godt sammen. Boka er både skummel, fin og trist. Jeg likte den svært godt og vil gå så langt som å si at den er en av de beste bøkene jeg har lest i år! Sterk anbefaling!»
@jordmorhanneleser

Velkommen til Øyerstad

Robert

For mange år siden bar jeg Gene Simmons og Paul Stanley på trøya mi mens vi sang Bad medicine i friminuttene på Øyerstad barneskole. Vi sparka fotball som Lineker og Van Basten, mens jentene hoppa strikk i Ball-gensere. Under bølger av hår og hårspray skreiv de hemmelige lapper som Linn aldri fikk se. Hun sto aleine i hjørnet sitt. Utenfor alle sirklene.

Seinere, i utkanten av 90-tallet sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for selve forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet som har tatt knekken på så mange i min nærhet.

Øyerstad

Dypt inne i hjertet av Indre Østfold, mellom åkre og skog går livet som normalt. Skiltet ved campingen i utkanten av bygda møter deg med; «Velkommen til Øyerstad – Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de med postordre fra «söta bror».

Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun hun plukker dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige innbyggere for drøye to hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad. Alle tror de veit hva som  pågår til enhver tid. Det gjør de ikke. For under overflaten vokser og gror en ondskap som ingen kan forestille seg. Noe som skal rive det lille bygdesamfunnet i fillebiter.

Sirkuset

Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.

MUSIKKEN FRA ØYERSTAD

MER OM ROBERT BAASTAD, ØYERSTAD OG BØKENE

ØYERSTAD LOKALT

MER FRA ØYERSTAD

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

2 weeks ago

💀Spenningsbok under juletreet?🎅
Liker du eller noen du kjenner å lese nervepirrende bøker? Da er "En kamp mot demoner" midt i blinken. Romanen som utspiller seg i bygda Øyerstad i Indre Østfold – et sted hvor alle tror de kjenner alle – er en unik blanding av familiedrama, krim, og grøss. Vi følger Roberts oppvekst på 80-tallet, hvor valg tas av ham selv, venner og familie, som får store konsekvenser for fremtiden. Vær forberedt på å sove med tærne godt innunder dyna.

Nå kan du kjøpe boka med en spesiell hilsen til deg selv, eller til noen andre som kanskje skal finne pakken under juletreet!

Sagt om boka:
«Denne boken er ulik noe annet jeg har lest. Original og engasjerende, med levende språk og en fengslende historie. Anbefales på det sterkeste for alle bokormer.»

«Et vågalt og originalt oppsett som fungerer utmerket. Gjennomtenkt og mesterlig utført – en ekte pageturner fra start til slutt.»

«Herlig skrevet, med en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom, hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk!»

Bli med til Øyerstad og opplev mysteriene som venter i hver en krik og krok. Bestill ditt eksemplar nå på enkampmotdemoner.no.

#EnKampMotDemoner #Øyerstad #ABattleAgainstDemons #abattleagainstdemons2024
... See MoreSee Less

💀Spenningsbok under juletreet?🎅
Liker du eller noen du kjenner å lese nervepirrende bøker? Da er En kamp mot demoner midt i blinken. Romanen som utspiller seg i bygda Øyerstad i Indre Østfold – et sted hvor alle tror de kjenner alle – er en unik blanding av familiedrama, krim, og grøss. Vi følger Roberts oppvekst på 80-tallet, hvor valg tas av ham selv, venner og familie, som får store konsekvenser for fremtiden. Vær forberedt på å sove med tærne godt innunder dyna.

Nå kan du kjøpe boka med en spesiell hilsen til deg selv, eller til noen andre som kanskje skal finne pakken under juletreet!

Sagt om boka:
«Denne boken er ulik noe annet jeg har lest. Original og engasjerende, med levende språk og en fengslende historie. Anbefales på det sterkeste for alle bokormer.»

«Et vågalt og originalt oppsett som fungerer utmerket. Gjennomtenkt og mesterlig utført – en ekte pageturner fra start til slutt.»

«Herlig skrevet, med en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom, hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk!»

Bli med til Øyerstad og opplev mysteriene som venter i hver en krik og krok. Bestill ditt eksemplar nå på enkampmotdemoner.no.

#EnKampMotDemoner #Øyerstad #ABattleAgainstDemons #abattleagainstdemons2024Image attachmentImage attachment
2 weeks ago

@bookedmybook har lest en kamp mot demoner og delt sine tanker! Tusen takk!

«A Norwegian horror novel and a bloody good one at that. Pun intended.

In a little place called Øyerstad a circus one day appears and everything goes on the highway to hell. (Hihi). Weird occurrences and deaths suddenly plague the town without anyone seemingly caring. Robert’s little brother, Fredrik, is followed by voices and shadows, but nobody believes him. After all they’re just young boys have fun. Until they aren’t. Until they do something terrible, until Fredrik gets sicker and sicker and their father starts acting more absent. Something terrible has arrived to Øyerstad and refuses to let its inhabitants rest until they’re all shell shocked and teary-eyed.

I’ve never read a horror book before, so this was my first venture into the genre. I can’t say I enjoyed the book, but you’re not supposed to either. Teig writes with a nerve that keeps you on your toes the entire novel. You’re always on edge and uncomfortable, waiting for the next terrible thing to occur.

It’s all thanks to his brilliant writing. I was born in the 2000s, yet I was pulled back to the 80s and 90s due to this amazing descriptions. It was so vivid. From the first page he lays out the setting so perfectly that I had no problem imagining anything. Which made the gruesome scenes even more horrific and bloodied. Warning: I ate breakfast on the train on way to school. When I read the book afterwards I got physically sick 😬

The book is separated into four different sections where we follow Robert through his childhood and early adolescent years. Some parts are told in first perspective and some are told as an extract from Robert biography written several years after all the events in the book. Though it’s first person in some sections, it’s not always Robert’s point of view. At times we hear from several of the other characters. I appreciated it at times, but also think it could be a bit much back and forth.

If you’re Norwegian and enjoy horror I would definitely check it out. If you like blood and gore this sure as hell will satisfy you.»

#enkampmotdemoner
#Øyerstad
#abattleagainstdemons2024

www.instagram.com/p/CzgBy-nAKWm/?utm_source=ig_web_copy_link
... See MoreSee Less

@bookedmybook har lest en kamp mot demoner og delt sine tanker! Tusen takk!

«A Norwegian horror novel and a bloody good one at that. Pun intended.

In a little place called Øyerstad a circus one day appears and everything goes on the highway to hell. (Hihi). Weird occurrences and deaths suddenly plague the town without anyone seemingly caring. Robert’s little brother, Fredrik, is followed by voices and shadows, but nobody believes him. After all they’re just young boys have fun. Until they aren’t. Until they do something terrible, until Fredrik gets sicker and sicker and their father starts acting more absent. Something terrible has arrived to Øyerstad and refuses to let its inhabitants rest until they’re all shell shocked and teary-eyed.

I’ve never read a horror book before, so this was my first venture into the genre. I can’t say I enjoyed the book, but you’re not supposed to either. Teig writes with a nerve that keeps you on your toes the entire novel. You’re always on edge and uncomfortable, waiting for the next terrible thing to occur. 

It’s all thanks to his brilliant writing. I was born in the 2000s, yet I was pulled back to the 80s and 90s due to this amazing descriptions. It was so vivid. From the first page he lays out the setting so perfectly that I had no problem imagining anything. Which made the gruesome scenes even more horrific and bloodied. Warning: I ate breakfast on the train on way to school. When I read the book afterwards I got physically sick 😬

The book is separated into four different sections where we follow Robert through his childhood and early adolescent years. Some parts are told in first perspective and some are told as an extract from Robert biography written several years after all the events in the book. Though it’s first person in some sections, it’s not always Robert’s point of view. At times we hear from several of the other characters. I appreciated it at times, but also think it could be a bit much back and forth.

If you’re Norwegian and enjoy horror I would definitely check it out. If you like blood and gore this sure as hell will satisfy you.»

#enkampmotdemoner
#Øyerstad
#abattleagainstdemons2024

https://www.instagram.com/p/CzgBy-nAKWm/?utm_source=ig_web_copy_link
1 month ago

En kamp mot demoner - fakta:
Lille Båstad, dypt inne i Indre Østfolds skoger, ikke langt fra Øyeren, er et ganske så trivelig sted. Der går bønder, forhandlere, småflyentusiaster, smeder, kreative sjeler, mekanikkere, sangere, skribenter, rånere, skiløpere, turgåere, hyttefolk, campingfolk, pendlere, småvilt, elg og alt det nå måtte være om hverandre. De, folka altså, handler på Bunnpris og er allment trevlige. Alle kjenner alle, og hilser nesten alltid. Og jammen minner ikke bygda jeg vokste opp i om ei annen bygd noen har hørt om, Øyerstad. Den som Robert Baastad vokste opp i. De sier "ikønn" i stedet for "ekorn" i begge bygdene.

Hvorfor Øyerstad, sier du? Joda, det er ikke vanskeligere enn at det er ØYERen og båSTAD satt sammen til ei ny aldri så lita bygd. Den store forskjellen må nok være at mens det i Øyerstad lurer en hel del jævelskap under overflaten, skjer det strengt tatt ikke så mye i Båstad.

«Jeg er, og har alltid vært stolt av å være fra Øyerstad. Det vil si, jeg har nesten alltid vært stolt av å være fra Øyerstad. Det siste tiåret har jeg gått fram og tilbake på akkurat det. Jeg rømte for å ikke bli sinnssyk, eller i verste fall stryke med, og med skoa nok en gang planta i hjembygda, lurer jeg på om jeg burde kommet hjem i det hele tatt.
Skyenes bleikfeite mager over oss varsler om et skifte i vinden som stryker mot meg med en duft av gran og furu. Den berører forsiktig flekken i hodet der de satte stinga for mindre enn en uke siden. Han trykker munningen på børsa hardere mot nakken min så jeg nesten ramler framover. Det var jo ikke slik det skulle slutte. Jeg har viktigere ting jeg skulle ha gjort. Ting mye større enn jævelskapen med bøssa bak meg.»

«Velkommen til Solberg Camping». Banneret mellom to grantrær lokker med hytter, koselige teltplasser, elgsafari med penga-tilbake-garanti og dykkerkurs i Øyeren. Deretter følger et større treskilt hvor «Velkommen til Øyerstad» er blitt «Velkommen til Øyerstad - Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de på postordre fra «söta bror».»

#enkampmotdemoner
#enkampmotdemonerfakta
#øyerstad
#3steinertilnøkken

www.enkampmotdemoner.no
... See MoreSee Less

En kamp mot demoner - fakta:
Lille Båstad, dypt inne i Indre Østfolds skoger, ikke langt fra Øyeren, er et ganske så trivelig sted. Der går bønder, forhandlere, småflyentusiaster, smeder, kreative sjeler, mekanikkere, sangere, skribenter, rånere, skiløpere, turgåere, hyttefolk, campingfolk, pendlere, småvilt, elg og alt det nå måtte være om hverandre. De, folka altså, handler på Bunnpris og er allment trevlige. Alle kjenner alle, og hilser nesten alltid. Og jammen minner ikke bygda jeg vokste opp i om ei annen bygd noen har hørt om, Øyerstad. Den som Robert Baastad vokste opp i. De sier ikønn i stedet for ekorn i begge bygdene.

Hvorfor Øyerstad, sier du? Joda, det er ikke vanskeligere enn at det er ØYERen og båSTAD satt sammen til ei ny aldri så lita bygd. Den store forskjellen må nok være at mens det i Øyerstad lurer en hel del jævelskap under overflaten, skjer det strengt tatt ikke så mye i Båstad.

«Jeg er, og har alltid vært stolt av å være fra Øyerstad. Det vil si, jeg har nesten alltid vært stolt av å være fra Øyerstad. Det siste tiåret har jeg gått fram og tilbake på akkurat det. Jeg rømte for å ikke bli sinnssyk, eller i verste fall stryke med, og med skoa nok en gang planta i hjembygda, lurer jeg på om jeg burde kommet hjem i det hele tatt. 
Skyenes bleikfeite mager over oss varsler om et skifte i vinden som stryker mot meg med en duft av gran og furu. Den berører forsiktig flekken i hodet der de satte stinga for mindre enn en uke siden. Han trykker munningen på børsa hardere mot nakken min så jeg nesten ramler framover. Det var jo ikke slik det skulle slutte. Jeg har viktigere ting jeg skulle ha gjort. Ting mye større enn jævelskapen med bøssa bak meg.»

«Velkommen til Solberg Camping». Banneret mellom to grantrær lokker med hytter, koselige teltplasser, elgsafari med penga-tilbake-garanti og dykkerkurs i Øyeren. Deretter følger et større treskilt hvor «Velkommen til Øyerstad» er blitt «Velkommen til Øyerstad - Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de på postordre fra «söta bror».» 

#enkampmotdemoner
#enkampmotdemonerfakta
#øyerstad
#3steinertilnøkken 

www.enkampmotdemoner.noImage attachment
1 month ago

En kamp mot demoner - fakta:
Flere av de som har lest romanen trekker fram nostalgifaktoren som et svært viktig element, spesielt for de som vokste opp på 80- og 90-tallet. Kiosken omtalt i boka sto i Båstad sentrum på 80-tallet og blei seinere integrert med butikken som var av typen FM-kolonial. Og herregud, noen av bertene som jobba i kiosken, ja, de var fine. Det synes vi. Gutta. De likte nok da vi kjøpte Stjerneposen eller dundersalt i poser, for da slapp de å plukke...smågodt. En. Og. En.

Stjerneposen kosta 6 kroner i 1984. Helt i begynnelsen av 90-tallet forsvant den fra hyllene i norske kiosker og butikker.

«Bryntes dagligvarehandel og kiosk smykker seg med et FM-skilt over inngangspartiet. Å ha en kjedebutikk i bygda gjør Øyerboerne rettere i ryggen.Kiosken, ei lurvete brakke, er plassert på et fundament av europaller noen meter fra butikkbygget. De skilter med spaceburgere og Kiss-posen. Stjerneposen, dracula-kjærligheter og andre godsaker har fått plass i vinduet ved siden av en samling håndskrevne lapper med tilbud, savnede, og ikke lenger savnede katter og andre ting som folk har mista eller funnet igjen.»

«Vi hadde vel fått en tier av farmor og farfar, og dreivsom vanlig Nina bak disken i kiosken til vanvidd. De eldregutta bestilte enkelt og greit «blanda for en tier», og fulgtenøye med da hun bøyde seg framover etter dundersalt ogbringebærtopper. Buksene stramma seg om baken hennesog t-skjorta trakk seg opp og blottla huden i overkant avrumpa. Fredrik og jeg derimot brydde oss ikke om sånt,ei heller lot vi valg av godteri være opp til henne. Nei, vibestemte selv hva vi skulle ha: fem bringebærtopper, firedundersalt, en Dracula-kjærlighet, to vepsebol, og… nei,forresten, ett vepsebol og de dundersalta, jeg vil bare ha to avde, kan jeg heller få… Vi maksimerte antall enheter og detkunne ta en jævla tid. Innimellom klemte Fredrik til med enspesialare, - bringebærtopper for alle penga. Det ga deg etthundre godbiter for en tier! Storebror Anders veksla mellomgodteri på nederste hylla, og blanda for en tier.»

#stjerneposen
#dundersalt
#enkampmotdemoner
#Øyerstad
#3steinertilnøkken
#enkampmotdemonerfakta

www.enkampmotdemoner.no
... See MoreSee Less

En kamp mot demoner - fakta:
Flere av de som har lest romanen trekker fram nostalgifaktoren som et svært viktig element, spesielt for de som vokste opp på 80- og 90-tallet. Kiosken omtalt i boka sto i Båstad sentrum på 80-tallet og blei seinere integrert med butikken som var av typen FM-kolonial. Og herregud, noen av bertene som jobba i kiosken, ja, de var fine. Det synes vi. Gutta. De likte nok da vi kjøpte Stjerneposen eller dundersalt i poser, for da slapp de å plukke...smågodt. En. Og. En.

Stjerneposen kosta 6 kroner i 1984. Helt i begynnelsen av 90-tallet forsvant den fra hyllene i norske kiosker og butikker. 

«Bryntes dagligvarehandel og kiosk smykker seg med et FM-skilt over inngangspartiet. Å ha en kjedebutikk i bygda gjør Øyerboerne rettere i ryggen.Kiosken, ei lurvete brakke, er plassert på et fundament av europaller noen meter fra butikkbygget. De skilter med spaceburgere og Kiss-posen. Stjerneposen, dracula-kjærligheter og andre godsaker har fått plass i vinduet ved siden av en samling håndskrevne lapper med tilbud, savnede, og ikke lenger savnede katter og andre ting som folk har mista eller funnet igjen.»

«Vi hadde vel fått en tier av farmor og farfar, og dreivsom vanlig Nina bak disken i kiosken til vanvidd. De eldregutta bestilte enkelt og greit «blanda for en tier», og fulgtenøye med da hun bøyde seg framover etter dundersalt ogbringebærtopper. Buksene stramma seg om baken hennesog t-skjorta trakk seg opp og blottla huden i overkant avrumpa. Fredrik og jeg derimot brydde oss ikke om sånt,ei heller lot vi valg av godteri være opp til henne. Nei, vibestemte selv hva vi skulle ha: fem bringebærtopper, firedundersalt, en Dracula-kjærlighet, to vepsebol, og… nei,forresten, ett vepsebol og de dundersalta, jeg vil bare ha to avde, kan jeg heller få… Vi maksimerte antall enheter og detkunne ta en jævla tid. Innimellom klemte Fredrik til med enspesialare, - bringebærtopper for alle penga. Det ga deg etthundre godbiter for en tier! Storebror Anders veksla mellomgodteri på nederste hylla, og blanda for en tier.»

#stjerneposen
#dundersalt
#enkampmotdemoner
#øyerstad
#3steinertilnøkken
#enkampmotdemonerfakta

www.enkampmotdemoner.noImage attachment

Comment on Facebook

meget spennende bok.

Godt skrevet! 🙂 Skyter inn litt småtteri her også.. 😉

1 month ago

En kamp mot demoner - fakta:

Slik ser den ekte særoppgava ut, og opprinnelig ble den laget av lillebror, Odd-Johnny Teig på midten av 90-tallet.

Utdrag fra romanen:
"- Særoppgava, vil du ha den? Fredrik fikla med bunken foran seg og sikta til oppgava han skreiv på barneskolen om «Arnold - The Terminator». Tegningene og kråkeskrifta var ikke det vakreste verden hadde sett. Bildene var ujevnt klippa ut. Det spilte ingen rolle, for det var innsatsen han hadde lagt i oppgava som betydde noe. Smilet hans da han kom hjem fra skolen den dagen. Han, Fredrik, hadde fått skryt på skolen. Det var knapt så Morsan trodde på han, og da han lurte på hvorfor hun gråt, skyldte hun på rusk i øyet. Fredrik tenkte ikke mer på det, men jeg så ikke noe rusk."

www.enkampmotdemoner.no

#enkampmotdemoner
#Øyerstad
#dentøffestegutten
#fuckcancer
#frabåstadtilradiumen
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

gamle minner-

2 months ago

Nok en signert utgave går med posten 🙂 Det varmer på en halvkjølig formiddag. #enkampmotdemoner #Øyerstad #abattleagainstdemons
www.enkampmotdemoner.no
... See MoreSee Less

Nok en signert utgave går med posten :) Det varmer på en halvkjølig formiddag. #Enkampmotdemoner #Øyerstad #abattleagainstdemons 
www.enkampmotdemoner.no
Load more
Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative -  Art Director i reklamebyrået innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, med en ambisjon om å bli en norsk Stephen King, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden skrev han et antall noveller som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen. 

Novellesamlingen "3 steiner til nøkken (2020)" er Kjells debut som forfatter. En kamp mot demoner (2023), er en frittstående spenningsroman, med både latter, tårer, grøss og gru fra samme universet.

Kjell fortsetter å skrive, og flere bøker vil komme, flere bidrag til kategorien «skrekk på norsk» og også andre krumspring er på vei.