EN KAMP MOT DEMONER

en roman av Kjell-Vidar Åhman Teig

– Kommer tidlig 2023 –

Robert

For mange år siden bar jeg Gene Simmons og Paul Stanley på trøya mi mens vi sang Bad medicine i friminuttene på Øyerstad barneskole. Vi sparka fotball som Lineker og Van Basten, mens jentene hoppa strikk i Ball-gensere. Under bølger av hår og hårspray skreiv de hemmelige lapper som Linn aldri fikk se. Hun sto aleine i hjørnet sitt. Utenfor alle sirklene.

Seinere, i utkanten av 90-tallet sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for selve forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet som har tatt knekken på så mange i min nærhet.

Øyerstad

Dypt inne i hjertet av Indre Østfold, mellom åkre og skog går livet som normalt. Skiltet ved campingen i utkanten av bygda møter deg med; «Velkommen til Øyerstad – Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de med postordre fra «söta bror».

Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun hun plukker dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige innbyggere for drøye to hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad. Alle tror de veit hva som  pågår til enhver tid. Det gjør de ikke. For under overflaten vokser og gror en ondskap som ingen kan forestille seg. Noe som skal rive det lille bygdesamfunnet i fillebiter.

Sirkuset

Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.

«Én ting er jo at du henter inspirasjon fra ting du har opplevd, men det er noe med MÅTEN det er skrevet på også. Terningkast sju.»

“Åh, dette er kult å lese! En veldig god retro feeling så langt. Samtidig er språket litt annerledes i denne boka, hakket modnere og mer alvorlig. Det kler historien godt! Det er jo mørke greier, dette her.”

«Boka tar deg gjennom store deler av følelsesregisteret. Om man har opplevd ting i livet, stort og smått, trist og godt, vil nok de fleste kunne kjenne seg igjen her – enten i en av karakterene, tankesettene, oppsetningen, handlingen, de negative/positive spiralene man så alt for enkelt dyrker selv, og i tillegg rett og slett mimre tilbake til det glade 80-tallet.»

«Jeg vil nesten si at den litt originale strukturen på hele boka er en av styrkene, noe som får den til å skille seg ut fra mye annet. Det er litt vågalt, men det er også en måte å ta leseren på alvor på -og det funker!»

«Fint med en skildring som viser at der er grobunn for det gode selv om det ser svart ut, og at positivitet, inkludering, nestekjærlighet og empati og alt det der FORTSATT er den beste medisin.»

MER FRA ØYERSTAD

MUSIKKEN FRA ØYERSTAD

ØYERSTAD LOKALT

LES 3 STEINER TIL NØKKEN MENS DU VENTER… 

Sale!

3 Steiner Til Nøkken

(9 customer reviews)

kr99.00kr229.00

3 steiner til nøkken er samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

kr229.00
kr99.00
kr99.00

Boken inneholder følgende historier:

 • Gårdsbesøket
 • Fra den ene til den andre
 • Kråkeklippa
 • Knapper og Skolebrød
 • 3 steiner til nøkken
 • Gullhjertet
 • Den tøffeste gutten

Fakta:

 • Forfatter: Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Formgiver: Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Illustrasjoner: Ida Hermine Åhman Teig & Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Format: hardcover + eBok
 • Sjanger: grøsser
 • Opplag: 1 / Utgave: 2
 • Språk: Norsk
 • Antall sider: 196
 • Utgivelsesår: 2021 (2020)
 • Forlag: Privat - Music Is Everywhere

9 reviews for 3 Steiner Til Nøkken

 1. Frode krogstad

  Veldig bra skrivi. Kjenner meg igjen i veldig mye der.

 2. Robert Lailey

  Veldig bra bok med gode og spennende historier som fenger deg som leser. Godt fornøyd med kjøpet av denne boken.

 3. June C Kvernstuen

  Veldig bra skrevet, og veldig spennende bok. Gøy å lese om et sted og personer man har en veldig tilknytning til.

 4. Sandra Oline Musæus Kjenner

  Spennende bok! Den gir deg hele følelses spekteret med alt fra latter til tårer! Gøy å kunne se for seg og kjenne seg igjen hvor de befinner seg i de forskjellige historiene!

 5. Joost Pechtold

  Som innflytter fra utlandet til Båstad/Øyerstad for godt over 20 år siden er det veldig gøy å lese om og å kjenne seg igjen i de stedene Kjell Vidar skriver om. Spennende historier. Spesielt siste episode gjorde sterk inntrykk på meg. Gleder meg til neste bok!!!

 6. Axel Christensen

  Artig bok. Både humor og alvor.

 7. Else Britt Halvorsen-Rørhus

  Syns boka var spennende og artig. Du skriver bra Kjell. Gleder meg til neste bok 🙂

 8. Ninna Sollie

  Boka var spennende og artig. Gleder meg til neste bok:)

 9. Kjersti Teig

  Ei leservennlig bok med skjemt og alvor. Veldig spennende å lese historier fra et lokalsamfunn som en kjenner til. Kjell skriver godt og bruker mange kule ord og vendinger.
  Anbefaler absolutt folk til å lese denne boka!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

4 days ago

Ja, jeg veit, det er bare et prøvetrykk på pocketutgaven, men fy fader, det kiler litt i kista likevel. Nå er boka virkelighet. Endelig. Tusen takk til alle som har bidratt! Per Ivar Hjeldsbakken Engevold - Redaktøren, betalesere, synsere og innspillere. I kveld. Blir det en øl. Eller. To.
#enkampmotdemoner #øyerstad #robertbaastad #3steinertilnøkken #romantidlig2023
... See MoreSee Less

1 week ago

It's happening. En kamp mot demoner er på vei inn i pressa. Lansering i løpet av mars tenker jeg. Mer informasjon kom#enkampmotdemonerm#øyerstadrs#romantidlig2023g2023 ... See MoreSee Less

4 weeks ago

Hva synes du om omslaget?

Joda, det tar tid, men det er en del av prosessen. Nå pågår nok en runde med finpussing før manuset går til prøvetrykk. Tipper at forhåndssalg på En Kamp Mot Demoner begynner på www.enkampmotdemoner.no i løpet av en drøy måned. Lansering? Dato fastsettes i innen kort.

#enkampmotdemoner.no #øyerstad #robertbaastad #romantidlig2023
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Rått! 👏 Gleder meg til å lese den.

du kommer til å bli verdens berømt.

Wow!! 👏👏👏

Spennende🙌🏻

View more comments

4 weeks ago

Det begynner å bli en bok. En roman. En kamp mot demoner kommer tidlig 2023. #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #øyerstad ... See MoreSee Less

Det begynner å bli en bok. En roman. En kamp mot demoner kommer tidlig 2023. #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #ØyerstadImage attachmentImage attachment

Comment on Facebook

This is wonderful, and I would love to say more, but I need it to be translated..I’m sorry I only speak English 🤪 Happy New Year to you

Jeg er så imponert! Den tålmodigheten og dedikasjonen du må ha for å kunne sette deg ned å få historiene du bærer på ned på papir!!!

2 months ago

Mens vi venter på En kamp mot demoner finnes 3 Steiner til nøkken tilgjengelig på 3steinertilnokken.no #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #øyerstad #romantidlig2023 ... See MoreSee Less

2 months ago

Betalesere! Når man skriver et romanmanus blir man fort blind på både det ene og det andre, og da er det jammen kjekt at det finnes ildsjeler og entusiaster der ute. Jeg tar av meg hatten for Lova Lekare Graaf , Henning Øverby Klausen og Ann Kristin Lyngset Otterlei som har lest manuset mitt og kommet med fantastiske råd og meninger om stort og smått.
Takket være dere er det færre, men lengre kapitler, bedre språk, mindre skjegg, færre introer, færre avsluttninger, mer rett og mindre feil osv osv osv. Tusen hjertelig takk for hjelpen så langt! #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #øyerstad #romantidlig2023
... See MoreSee Less

2 months ago

For godt over et år siden spurte jeg et spørsmål om manuset mitt her inne på Fjesboka og fikk mange svar og refleksjoner. En kar var ekstra interessert og tilbød seg å lese hele manusutkastet for å komme med et kvalifisert svar. Per Ivar Hjeldsbakken Engevold var navnet og i dag er jeg så glad for å kunne sette opp han som redaktør i manuset jeg sender ut til forlagene. Han har vært til stor støtte og kommet med gode innspill og saklig feedback. Uten han ville ikke manuset mitt vært der det er i dag.

Per Ivar er selv aktiv forfatter og har gitt ut Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis og Nordmenn i slavefart på Humanist forlag.
Jeg henter mengder med støv, kaster det opp i lufta og bøyer med i det.

Tusen takk for innsats så langt Per-Ivar, vi fortsetter arbeidet. Og ikke minst, takk til denne gruppen for muligheter til å diskutere, gi og få råd, og ikke minst treffe nye mennesker.

#3steinertilnøkken #romantidlig2023 #enkampmotdemoner #øyerstad
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Og for et manus det har blitt! Boka di fortjener masse lesere, og det er jeg sikker på at den kommer til å få! 😎

3 months ago

Fra En kamp mot demoner: "Forsøket mitt på å speile de store gutta på flåta var så tafatt at selv jeg burde blitt flau. Fredrik og de andre gutta synes sikkert jeg var tøff da jeg klemte biceps mot brystet for å få den til å se større ut, men den egentlige målgruppen må han lurt på hva jeg var for en dust.
- Detta er jævla digg esse. Faen meg sånn en sku’ hatt det hele sommer’n. Bare chillen liksom, sa jeg så kjekt jeg kunne på de kule guttas språk.
Ryktet skulle ha det til at tjernet var nærmere førti meter dypt, og de store gutta med hår på brystet prata ofte om det da vi satt der ute. Det irriterte meg. Kunne de ikke bare prøve å dykke ned? Eller måle med et tau og en stein?
En dag, da de igjen prata om at ingen kunne komme til bunnen på tjernet, tok jeg ekstra sats fra stupebrettet. Jeg hoppa det høyeste noen noensinne hadde gjort fra flåta (det er strengt tatt usikkert og vanskelig å bevise, eller motbevise). Kroppen retta jeg ut i lufta med armene først, og penetrerte vannflata som en nål gjennom overflaten på et glass tropisk nektar. Vannet reagerte knapt og jeg kjente hvordan lufta forlot shortsen og krøp opp langs beina mine. Under overflaten vinkla jeg kroppen inn mot undersiden av flåta. Der grep jeg tak i kjettingen som holdt den på plass. En jern-guide til bunnen.
Det var ikke mer enn en uke siden jeg grusa Asgeir i sjette klasse på skoletur til svømmehallen i Skjønnsund. Han var kjent som kongen av å svømme under vann med sine tre lengder uten å puste. De kalte ham haien. Det ble slutt på det da jeg svømte fire lengder, og kunne sikkert klart noen meter til.
Et Vi-Menn blad på Farsans jobb hadde en artikkel om fridykking. Den beskrev inngående hvordan de trente fysisk og psykisk for å tåle de enorme anstrengelsene. En Franskmann hadde visstnok holdt pusten i nesten tjue minutter, noe jeg hadde vanskelig for å tro på. MEn etter å ha tatt en ekstra titt på midtsidepiken, Lise 24, fra Hadeland, bestemte jeg meg for at jeg skulle bli best i klassen på å holde pusten. Etter en periode med iherdig trening i badekaret hjemme, holdt jeg pusten i tre minutter og tjueni sekunder. Først holdt jeg pusten i tretti sekunder, så ett minutt. Ett minutt og tretti sekunder. Slik fortsatte det til tre minutter og tjueni sekunder. Jeg måtte komme ned i en meditativ tilstand og få full kontroll på kroppen. Selv da kroppen begynte å rykke til etter et par minutter, kunne jeg holde pusten en god stund til. Fredrik holdt vakt da jeg gjorde rekordforsøk, etter at jeg en gang besvimte i badekaret. Heldigvis kom Fredrik inn på badet og synes det var litt rart at jeg sov i badekaret, med hodet under vann."

#mørkvedtjern #Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken
... See MoreSee Less

Fra En kamp mot demoner: Forsøket mitt på å speile de store gutta på flåta var så tafatt at selv jeg burde blitt flau. Fredrik og de andre gutta synes sikkert jeg var tøff da jeg klemte biceps mot brystet for å få den til å se større ut, men den egentlige målgruppen må han lurt på hva jeg var for en dust.
- Detta er jævla digg esse. Faen meg sånn en sku’ hatt det hele sommer’n. Bare chillen liksom, sa jeg så kjekt jeg kunne på de kule guttas språk.
Ryktet skulle ha det til at tjernet var nærmere førti meter dypt, og de store gutta med hår på brystet prata ofte om det da vi satt der ute. Det irriterte meg. Kunne de ikke bare prøve å dykke ned? Eller måle med et tau og en stein?
En dag, da de igjen prata om at ingen kunne komme til bunnen på tjernet, tok jeg ekstra sats fra stupebrettet. Jeg hoppa det høyeste noen noensinne hadde gjort fra flåta (det er strengt tatt usikkert og vanskelig å bevise, eller motbevise). Kroppen retta jeg ut i lufta med armene først, og penetrerte vannflata som en nål gjennom overflaten på et glass tropisk nektar. Vannet reagerte knapt og jeg kjente hvordan lufta forlot shortsen og krøp opp langs beina mine. Under overflaten vinkla jeg kroppen inn mot undersiden av flåta. Der grep jeg tak i kjettingen som holdt den på plass. En jern-guide til bunnen.
Det var ikke mer enn en uke siden jeg grusa Asgeir i sjette klasse på skoletur til svømmehallen i Skjønnsund. Han var kjent som kongen av å svømme under vann med sine tre lengder uten å puste. De kalte ham haien. Det ble slutt på det da jeg svømte fire lengder, og kunne sikkert klart noen meter til. 
Et Vi-Menn blad på Farsans jobb hadde en artikkel om fridykking. Den beskrev inngående hvordan de trente fysisk og psykisk for å tåle de enorme anstrengelsene. En Franskmann hadde visstnok holdt pusten i nesten tjue minutter, noe jeg hadde vanskelig for å tro på. MEn etter å ha tatt en ekstra titt på midtsidepiken, Lise 24, fra Hadeland, bestemte jeg meg for at jeg skulle bli best i klassen på å holde pusten. Etter en periode med iherdig trening i badekaret hjemme, holdt jeg pusten i tre minutter og tjueni sekunder. Først holdt jeg pusten i tretti sekunder, så ett minutt. Ett minutt og tretti sekunder. Slik fortsatte det til tre minutter og tjueni sekunder. Jeg måtte komme ned i en meditativ tilstand og få full kontroll på kroppen. Selv da kroppen begynte å rykke til etter et par minutter, kunne jeg holde pusten en god stund til. Fredrik holdt vakt da jeg gjorde rekordforsøk, etter at jeg en gang besvimte i badekaret. Heldigvis kom Fredrik inn på badet og synes det var litt rart at jeg sov i badekaret, med hodet under vann.

#mørkvedtjern #Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkkenImage attachmentImage attachment

Comment on Facebook

Vi gikk rundt "Mørkvedtjern" 🙂

fine bilder fra Øyestad.

Fine bilder🍂🍁❤️

3 months ago

Ny runde med fintuning. Denne gang som papirutgave. #enkampmotdemoner #romantidlig2023 #øyerstad #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Ny runde med fintuning. Denne gang som papirutgave. #enkampmotdemoner #romantidlig2023 #Øyerstad #3steinertilnøkkenImage attachmentImage attachment
3 months ago

Morgenens økt er unnagjort, og manuset er nå mer eller mindre ferdig (-ish). 90 000 ord fra Øyerstad er snart på vei ut i verden. #romantidlig2023 #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #øyerstad ... See MoreSee Less

Morgenens økt er unnagjort, og manuset er nå mer eller mindre ferdig (-ish). 90 000 ord fra Øyerstad er snart på vei ut i verden. #romantidlig2023 #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #Øyerstad
3 months ago

Sirkuset. #enkampmotdemoner #romantidlig2023 #øyerstad #3steinertilnøkken #bingobob ... See MoreSee Less

Sirkuset. #enkampmotdemoner #romantidlig2023 #Øyerstad #3steinertilnøkken #bingobob

Comment on Facebook

Kult - har du illustrert selv også?

Load more
Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

OM KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative –  Art Director i reklamebyrået se.innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

3 steiner til nøkken” er Kjells debut som forfatter. Arbeidet med en ny roman i fra samme universet er i gang.

Kjell-Vidar er medlem i Norges Indie Forfatter Sentrum.