EN KAMP MOT DEMONER

en roman av Kjell-Vidar Åhman Teig

Bokblogger.com, Kjell Magne Gjøsæter
«Boka er nesten skrevet som ein sjølvbiografi sett frå karakterenes ståsted. Det er ein fascinerende skrivemåte som gir full uttelling i sluttproduktet. Ein kjem inn i dei innerste tankene og ein får ta del i korleis dei reagerer i gitte situasjoner»

«Når boka er ferdiglest, så kan eg ikkje anna enn å applaudere dette litt vågale oppsettet. Det er originalt, men det fungerer heilt utmerket! Det er gjennomtenkt og mesterlig utført.»

«Denne boka kan fort bli hans gjennombrudd som forfatter, så her håper eg at forlag og redaktører tar seg tid til å sjekke ut både bok og forfatter»

Les hele anmeldelsen her

📕📕📕📕📕/5! Coffebetweenlines 

«Herlig skrevet, en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk!»

«Mange overraskende vendinger og du bare må lese for å se hvem som overlever det hele. Boka tar også for seg alvorlige tema som mobbing og selvmord, familiebånd og tragedier skapt av uante krefter i form av demoner. Fylt av spenning og grøssende stemning! Sterkt anbefalt!»

Les saken her

Indre24.no, artikkel

Romanen blander elementer av spenning, grøss og familiedrama med selvbiografiske undertoner. Den tar leserne tilbake til den semi-fiktive bygda Øyerstad (ØYERen + båSTAD = Øyerstad). Her møter vi velutviklede karakterer og en sterk følelse av nostalgi for alle som vokste opp på 80- og 90-tallet.
Les artikkelen her

En kamp mot demoner

kr169.00kr299.00

«Boka treffer deg som en knyttneve i mellomgulvet. På en god måte. Det er en historie om oppvekst, tap, sorg og angst. Sett fra overflaten er det en reinspikka grøsser, og en sabla god en i så måte. Men, i dypet av historien finnes et enda mer fascinerende familiedrama – en bygdetragedie – som tar leseren med på en skremmende reise med selvbiografiske undertoner. Boka er full av velutviklede karakterer som man blir godt kjent med og nostalgifaktoren er stor for oss som vokste opp på 80- og 90-tallet. Den anbefales på det varmeste.»
Per Ivar Hjeldsbakken Engevold, redaktør

En kamp mot demoner utspiller seg i samme universet som novellesamlingen 3 steiner til nøkken – Robert Baastads liv og død, men bøkene kan fint leses uavhengig av hverandre.

kr299.00
kr219.00
kr169.00

* Frakt: 79 kroner tilkommer.

«Boka tar deg gjennom store deler av følelsesregisteret. Om man har opplevd ting i livet, stort og smått, trist og godt, vil nok de fleste kunne kjenne seg igjen her – enten i en av karakterene, tankesettene, oppsetningen, handlingen, de negative/positive spiralene man så alt for enkelt dyrker selv, og i tillegg rett og slett mimre tilbake til det glade 80-tallet.»

“Åh, dette er kult å lese! En veldig god, retro feeling så langt. Samtidig er språket litt annerledes i denne boka, hakket modnere og mer alvorlig. Det kler historien godt! Det er jo mørke greier, dette her.”

«Én ting er jo at du henter inspirasjon fra ting du har opplevd, men det er noe med MÅTEN det er skrevet på også. Terningkast sju.»

«Jeg vil nesten si at den litt originale strukturen på hele boka er en av styrkene, noe som får den til å skille seg ut fra mye annet. Det er litt vågalt, men det er også en måte å ta leseren på alvor på -og det funker!»

«Fint med en skildring som viser at der er grobunn for det gode selv om det ser svart ut, og at positivitet, inkludering, nestekjærlighet og empati og alt det der FORTSATT er den beste medisin.»

Velkommen til Øyerstad

Robert

For mange år siden bar jeg Gene Simmons og Paul Stanley på trøya mi mens vi sang Bad medicine i friminuttene på Øyerstad barneskole. Vi sparka fotball som Lineker og Van Basten, mens jentene hoppa strikk i Ball-gensere. Under bølger av hår og hårspray skreiv de hemmelige lapper som Linn aldri fikk se. Hun sto aleine i hjørnet sitt. Utenfor alle sirklene.

Seinere, i utkanten av 90-tallet sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for selve forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet som har tatt knekken på så mange i min nærhet.

Øyerstad

Dypt inne i hjertet av Indre Østfold, mellom åkre og skog går livet som normalt. Skiltet ved campingen i utkanten av bygda møter deg med; «Velkommen til Øyerstad – Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter nok til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Rånerne, som selvsagt ligger i førersetet mens de kjører, svinger ofte forbi butikken hvor de kjøper brylcreem, stålkam og flaskecola. Skinnvestene og myggjagerne bestiller de med postordre fra «söta bror».

Hadde Nina i kioskbrakka plukka innbyggere slik hun hun plukker dundersalt, for ti øre stykk, hadde du fått samtlige innbyggere for drøye to hundre kroner. Alle kjenner alle i Øyerstad. Alle tror de veit hva som  pågår til enhver tid. Det gjør de ikke. For under overflaten vokser og gror en ondskap som ingen kan forestille seg. Noe som skal rive det lille bygdesamfunnet i fillebiter.

Sirkuset

Abstraksjonene som utspiller seg på innsiden av sirkusteltet er sånt som mareritt er laget av. Gledesskrik, latter og ekstase hånd i hånd med frustrasjon, panikk og gråt. En figur står utenfor sirkuset, kroppen gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popcorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. En mørkere skygge inne i skyggene rører seg der ute hvor faklenes glød gir tapt for nattemørket. Han vil rive i stykker alt og alle som står i hans vei.

MUSIKKEN FRA ØYERSTAD

MER OM ROBERT BAASTAD, ØYERSTAD OG BØKENE

ØYERSTAD LOKALT

MER FRA ØYERSTAD

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

5 days ago

«I Skjønnsund stopper de for å kjøpe is. Barna, to i tallet, tar hver sin Kræsj Pink, mens mor og far går for kroneis medjordbær. Til isen drikker de lunkne Trocadero som de har tre kasser av i bilen. Da de kort tid etter kjører ut av Skjønnsundnyter barna tyggegummi-pinnen på isen. Mor og far fyrer opp nok en sigarett. De drikker kaffe fra en bulkete termos.Vinduer åpnes på gløtt, mest fordi det er varmt ute. I løpet av de snaue ti minuttene før Øyerstad, må de bremse inn flereganger på grunn av elger som henger faretruende nær veien.»

www.enkampmotdemoner.no
#enkampmotdemoner
#3steinertilnøkken
#Øyerstad
... See MoreSee Less

«I Skjønnsund stopper de for å kjøpe is. Barna, to i tallet, tar hver sin Kræsj Pink, mens mor og far går for kroneis medjordbær. Til isen drikker de lunkne Trocadero som de har tre kasser av i bilen. Da de kort tid etter kjører ut av Skjønnsundnyter barna tyggegummi-pinnen på isen. Mor og far fyrer opp nok en sigarett. De drikker kaffe fra en bulkete termos.Vinduer åpnes på gløtt, mest fordi det er varmt ute. I løpet av de snaue ti minuttene før Øyerstad, må de bremse inn flereganger på grunn av elger som henger faretruende nær veien.»

www.enkampmotdemoner.no
#enkampmotdemoner
#3steinertilnøkken
#ØyerstadImage attachmentImage attachment

Comment on Facebook

gamle minner fra the good old days.

2 weeks ago

Dette lille stykket handler om 17.mai i Øyerstad, men kom aldri med i En kamp mot demoner. Gratulerer med dagen alle.

"Det kan ha vært joggerens parfyme eller bare synet av flaggstanga oppe ved barneskolen som sendte meg tilbake. Snart så jeg norske flagg vaie fra lyktestolpene utenfor skolen og langs veien gjennom hele Øyerstad. Morgendisen bar med seg lukta av kaffe, jordbær og også en mer distinkt duft av badekarvin, eller kanskje til og med Cava (folk i Øyerstad kosta ikke på seg Champagne). Korpsmusikk.
- På Norges bursdag spiser alle så mye pølser og is de orker, pleide farmor si.
Barnetoget gikk mot kirka og klassenavnet vårt lyste i store bokstaver over en tegning av nevnte kirke på fanen vår. Vi ropte ei ramse med skeive rim. Jeg bar fana først. Ved kirka ble det gudstjeneste med påfølgende nasjonalsang ved minnesteinen til minne om de som falt da Hitlers venner kom til bygda. Heldigvis gikk barnetoget snart videre ned mot butikken hvor røde, hvite og blå vindsnurrer og flagg sto på rekke og rad i blomsterkrukkene. I blankpolerte barnesko, dress-sko og høye hæler sto vi samla på parkeringsplassen. Jubel, latter og gråt fylte lufta. Ei sjelden russeramse ble det også. Etter barnas sang utenfor butikken gikk toget tilbake mot skolen igjen hvor familiene samla seg for piknik og aktiviteter.
Lukta av Guro var mer forfriskende enn bjørkeløv og stemmen hennes var vakrere enn den norske nasjonaldagen. Hun bar hvite knestrømper og svarte lakksko med gullspenner. Permanenten var ny for anledningen. Den perfekte grobunn for blomsten som vokste i håret hennes. Guro var den fineste sjetteklassingen i historien.
En gang i 17. mai-toget møttes blikkene våre og hun smilte. Jeg avbrøt kontakten sporenstreks og titta ned i bakken. Vi skodde oss alle i hvite lakksko fra Cubus, og marsjerte over horder av tyggegummiklyser. Beina mine stokka seg når hun var i nærheten.
Oppe ved skolen satt de voksne i campingstoler og åt karbonadesmørbrød. Noen hadde sånn «gelegugge» med grønnsaker og reker i. Pulverkaffen gikk ned på høykant, mens barna fikk servert boller med rosiner og brus. Etter å ha stått en halvtime i kø for en lollipop, løp vi ned mot grusbanen der sekkeløp, spiker i planke, pilkasting og mer ble arrangert av lærere og frivillige foreldre.
Jeg ga alt i samtlige grener. Kasta meg etter målstreken i et sekkeløp og slo hull på både sekk, bukse og kne. Det var rart, for jeg ville at hun skulle se meg, og synes jeg var tøff. Men så fort jeg fikk hennes oppmerksomhet ble jeg redd og gjemte meg.

#Enkampmotdemoner #Øyerstad #3steinertilnøkken www.enkampmotdemoner.no
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Så herlig å lese👍

2 weeks ago

Litt forberedelser før Live på Facebook: Historier og sanger fra "3 steiner til Nøkken" og "En kamp mot demoner" #enkampmotdemoner #øyerstad #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Litt forberedelser før Live på Facebook: Historier og sanger fra 3 steiner til Nøkken og En kamp mot demoner #enkampmotdemoner #øyerstad #3steinertilnøkkenImage attachmentImage attachment
3 weeks ago

«Gråten spredte seg snart lik mollstemte melodilinjer over en instrumentalversjon av «wish you were here». Kirkeklokkene som markerte seremoniens begynnelse, fulgte også plikttrogent organistens preludium. Jeg ville de skulle spille den sangen.

Jeg tror farsan likte det også, selv om han ikke ga uttrykk for det. Jeg vendte meg bakover på benken og så alle menneskene. Lommetørkler, snørr og tårer. Barn, voksne og skikkelig gamle. Alle gråt. Bortsett fra meg. Jeg ville ikke at noen skulle se meg knekke sammen. Ingen skulle få se meg svak. Jeg ville ikke ha noens sympati. Ingens medfølelse. Dette handla ikke om meg.»

Foto: Lotta Åhman Teig

#Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken
... See MoreSee Less

«Gråten spredte seg snart lik mollstemte melodilinjer over en instrumentalversjon av «wish you were here». Kirkeklokkene som markerte seremoniens begynnelse, fulgte også plikttrogent organistens preludium. Jeg ville de skulle spille den sangen. 

Jeg tror farsan likte det også, selv om han ikke ga uttrykk for det. Jeg vendte meg bakover på benken og så alle menneskene. Lommetørkler, snørr og tårer. Barn, voksne og skikkelig gamle. Alle gråt. Bortsett fra meg. Jeg ville ikke at noen skulle se meg knekke sammen. Ingen skulle få se meg svak. Jeg ville ikke ha noens sympati. Ingens medfølelse. Dette handla ikke om meg.»

Foto: Lotta Åhman Teig

#Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken
4 weeks ago

NY ANMELDELSE AV EN KAMP MOT DEMONER. @coffeebetweenlines gir den 5 av 5 bøker!

📕📕📕📕📕/5!

Takk også til redaktør: Per Ivar Hjeldsbakken Engevold

@coffeebetweenlines skriver følgende:

"Sjanger: skrekk, grøss
Omtalt sted: Øyerstad og Hitra
Omtalt tid: 70- 80- og 90-tallet

Robert
Morsan eller Farsan hadde gitt oss en tier, og vi tok stien gjennom skogen bort til kiosken. Vi sang Bad medicine og fortalte røverhistorier. Styggen var neppe i nærheten, for vi hørte ikke doningen hans. Og Mørkvedkjerringa? Hun prata vi i hvert fall ikke om.

Seinere, i utkanten av 90-taller, sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet.

«Dere skal alle dø, men de du elsker går først.»

Herlig skrevet, en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk! Romanen er løst inspirert av faktiske hendelser fra virkeligheten men ingen av karakterene i boka er virkelige. Du følger oppveksten til brødrene Anders, Fredrik og Robert, det som foregår i bygda Øyerstad, Mørkvedkjerringa og den skumle Styggen alle er redde for. Hva som skjer bak fasaden og det uforklarlige som lusker i skyggene… Sirkuset som samler på de avdødes sjeler og en bok i en bok som intelligent fletter sammen hovedpersonenes historier til et avsluttende klimaks.

Mange overraskende vendinger og du bare må lese for å se hvem som overlever det hele. Boka tar også for seg alvorlige tema som mobbing og selvmord, familiebånd og tragedier skapt av uante krefter i form av demoner…. Fylt av spenning og grøssende stemning! Sterkt anbefalt!"

#Enkampmotdemoner #Øyerstad #norskeforfattete #skrekkpånorsk #grøssoggru #3steinertilnøkken #kjellvidaråhmanteig

www.instagram.com/coffeebetweenlines/
... See MoreSee Less

NY ANMELDELSE AV EN KAMP MOT DEMONER. @coffeebetweenlines gir den 5 av 5 bøker! 

📕📕📕📕📕/5!

Takk også til redaktør: Per Ivar Hjeldsbakken Engevold 

@coffeebetweenlines skriver følgende:

Sjanger: skrekk, grøss
Omtalt sted: Øyerstad og Hitra
Omtalt tid: 70- 80- og 90-tallet

Robert
Morsan eller Farsan hadde gitt oss en tier, og vi tok stien gjennom skogen bort til kiosken. Vi sang Bad medicine og fortalte røverhistorier. Styggen var neppe i nærheten, for vi hørte ikke doningen hans. Og Mørkvedkjerringa? Hun prata vi i hvert fall ikke om.

Seinere, i utkanten av 90-taller, sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet.

«Dere skal alle dø, men de du elsker går først.»

Herlig skrevet, en unik skrivemåte ulikt noe annet! En nostalgisk tidsreise tilbake til 80-tallets barndom hvor historien brått blir mer dystopisk og mørk! Romanen er løst inspirert av faktiske hendelser fra virkeligheten men ingen av karakterene i boka er virkelige. Du følger oppveksten til brødrene Anders, Fredrik og Robert, det som foregår i bygda Øyerstad, Mørkvedkjerringa og den skumle Styggen alle er redde for. Hva som skjer bak fasaden og det uforklarlige som lusker i skyggene… Sirkuset som samler på de avdødes sjeler og en bok i en bok som intelligent fletter sammen hovedpersonenes historier til et avsluttende klimaks.

Mange overraskende vendinger og du bare må lese for å se hvem som overlever det hele. Boka tar også for seg alvorlige tema som mobbing og selvmord, familiebånd og tragedier skapt av uante krefter i form av demoner…. Fylt av spenning og grøssende stemning! Sterkt anbefalt!

#Enkampmotdemoner #Øyerstad #norskeforfattete #skrekkpånorsk #grøssoggru #3steinertilnøkken #kjellvidaråhmanteig

https://www.instagram.com/coffeebetweenlines/

Comment on Facebook

Nice! 🥳 Nok en anmeldelse som treffer temmelig nær intensjonen(e) bak boka. Jeg tror egentlig du har truffet blink, Kjell-Vidar! 😀

4 weeks ago

«En urovekkende tanke slo meg, hva hvis jeg fortsatte å dra meg nedover langs kjettingen? Gjennom laget med mudder og leire. Ville en ny verden åpne seg under der igjen? Et mørkt og dystopisk sted, der hvor alt som hadde falt ned fra vår verden fikk nytt liv. Gamle badetøfler og gjenglemte håndklær ligna slimete snegler der de krøp rundt på evig leting etter en vei tilbake. Flokker av dyrekadavre. Noen sto oppreist, andre i halvstående stilling, og atter andre krøp langs den sleipe bakken mens det råtnende kjøttet løsna fra beina deres. De eldste var knapt nok beinbiter, mer som geleaktige figurer på en evig søken etter noe de en gang hadde. Lag på lag av klagesang og hyl skapte en undergrunnssymfoni av bunnløs sorg og fortvilelse. Visse av lydene skilte seg dog fra de andre, som et slags språk, et forsøk på kommunikasjon. Noe mer enn dyriske hvin. Noe menneskelig.»

www.enkamptmotdemoner.no

#enkampmotdemoner #Øyerstad #3steinertilnøkken #roman #grøsser #krim #drama #skrekkpånorsk #norskeforfattere #mørkvedtjern #stiklatjern
... See MoreSee Less

«En urovekkende tanke slo meg, hva hvis jeg fortsatte å dra meg nedover langs kjettingen? Gjennom laget med mudder og leire. Ville en ny verden åpne seg under der igjen? Et mørkt og dystopisk sted, der hvor alt som hadde falt ned fra vår verden fikk nytt liv. Gamle badetøfler og gjenglemte håndklær ligna slimete snegler der de krøp rundt på evig leting etter en vei tilbake. Flokker av dyrekadavre. Noen sto oppreist, andre i halvstående stilling, og atter andre krøp langs den sleipe bakken mens det råtnende kjøttet løsna fra beina deres. De eldste var knapt nok beinbiter, mer som geleaktige figurer på en evig søken etter noe de en gang hadde. Lag på lag av klagesang og hyl skapte en undergrunnssymfoni av bunnløs sorg og fortvilelse. Visse av lydene skilte seg dog fra de andre, som et slags språk, et forsøk på kommunikasjon. Noe mer enn dyriske hvin. Noe menneskelig.»

www.enkamptmotdemoner.no

#enkampmotdemoner #øyerstad #3steinertilnøkken #roman #grøsser #krim #drama #skrekkpånorsk #norskeforfattere #mørkvedtjern #stiklatjern
Load more
Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

OM KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative –  Art Director i reklamebyrået innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden, begynte han å skrive noen korte historier som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen.

3 steiner til nøkken (2020)” er Kjells debut som forfatter. En kamp mot demoner (2023), er en frittstående roman fra samme universet.