WORDS ARE EVERYWHERE

Om ord og kreativitet

Hvordan skriver du en bok? – Del 1

Hvordan skriver du en bok? – Del 1

Del 1. Å gå fra idé til ferdig utgitt bok, er en prosess med svært mange deler. Her kan du lese om noen av dem, og kanskje få et lite overblikk over hva som skal til. Merk at dette er min framgangsmåte, og det finnes ingen fasit. Andre forfattere har nok en annen arbeidsmetode (selv om mange av elementene er de samme).

Hvordan skriver du en bok? – Del 2

Hvordan skriver du en bok? – Del 2

Del 2. Å gå fra idé til en ferdig utgitt bok, er en prosess med svært mange deler. Her kan du lese om noen av dem og få et overblikk over selve skriveprosessen. Merk at dette er min framgangsmåte, og det finnes ingen fasit på dette. Andre forfattere har nok en annen arbeidsmetode (selv om mange av elementene er de samme).

3 STEINER TIL NØKKEN

Omslag 3 steiner til nøkken - utgave 2

Kjells debutbok er samling overnaturlige historier hvor vi følger Robert Baastad under hans oppvekst i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Historiene er hans liv, og hans død. 3 steiner til nøkken er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

Kjell på Spotify

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

2 weeks ago

Betalesere! Når man skriver et romanmanus blir man fort blind på både det ene og det andre, og da er det jammen kjekt at det finnes ildsjeler og entusiaster der ute. Jeg tar av meg hatten for Lova Lekare Graaf , Henning Øverby Klausen og Ann Kristin Lyngset Otterlei som har lest manuset mitt og kommet med fantastiske råd og meninger om stort og smått.
Takket være dere er det færre, men lengre kapitler, bedre språk, mindre skjegg, færre introer, færre avsluttninger, mer rett og mindre feil osv osv osv. Tusen hjertelig takk for hjelpen så langt! #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken #øyerstad #romantidlig2023
... See MoreSee Less

2 weeks ago

For godt over et år siden spurte jeg et spørsmål om manuset mitt her inne på Fjesboka og fikk mange svar og refleksjoner. En kar var ekstra interessert og tilbød seg å lese hele manusutkastet for å komme med et kvalifisert svar. Per Ivar Hjeldsbakken Engevold var navnet og i dag er jeg så glad for å kunne sette opp han som redaktør i manuset jeg sender ut til forlagene. Han har vært til stor støtte og kommet med gode innspill og saklig feedback. Uten han ville ikke manuset mitt vært der det er i dag.

Per Ivar er selv aktiv forfatter og har gitt ut Thor Heyerdahl og jakten på Atlantis og Nordmenn i slavefart på Humanist forlag.
Jeg henter mengder med støv, kaster det opp i lufta og bøyer med i det.

Tusen takk for innsats så langt Per-Ivar, vi fortsetter arbeidet. Og ikke minst, takk til denne gruppen for muligheter til å diskutere, gi og få råd, og ikke minst treffe nye mennesker.

#3steinertilnøkken #romantidlig2023 #enkampmotdemoner #øyerstad
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Og for et manus det har blitt! Boka di fortjener masse lesere, og det er jeg sikker på at den kommer til å få! 😎

4 weeks ago

3 steiner til nøkken skal ut og fly igjen. Finnes som lydbok, innbundet og eBok. #3steinertilnøkken #øyerstad www.3steinertilnokken.no ... See MoreSee Less

3 steiner til nøkken skal ut og fly igjen. Finnes som lydbok, innbundet og eBok. #3steinertilnøkken #Øyerstad www.3steinertilnokken.no
4 weeks ago

Fra En kamp mot demoner: "Forsøket mitt på å speile de store gutta på flåta var så tafatt at selv jeg burde blitt flau. Fredrik og de andre gutta synes sikkert jeg var tøff da jeg klemte biceps mot brystet for å få den til å se større ut, men den egentlige målgruppen må han lurt på hva jeg var for en dust.
- Detta er jævla digg esse. Faen meg sånn en sku’ hatt det hele sommer’n. Bare chillen liksom, sa jeg så kjekt jeg kunne på de kule guttas språk.
Ryktet skulle ha det til at tjernet var nærmere førti meter dypt, og de store gutta med hår på brystet prata ofte om det da vi satt der ute. Det irriterte meg. Kunne de ikke bare prøve å dykke ned? Eller måle med et tau og en stein?
En dag, da de igjen prata om at ingen kunne komme til bunnen på tjernet, tok jeg ekstra sats fra stupebrettet. Jeg hoppa det høyeste noen noensinne hadde gjort fra flåta (det er strengt tatt usikkert og vanskelig å bevise, eller motbevise). Kroppen retta jeg ut i lufta med armene først, og penetrerte vannflata som en nål gjennom overflaten på et glass tropisk nektar. Vannet reagerte knapt og jeg kjente hvordan lufta forlot shortsen og krøp opp langs beina mine. Under overflaten vinkla jeg kroppen inn mot undersiden av flåta. Der grep jeg tak i kjettingen som holdt den på plass. En jern-guide til bunnen.
Det var ikke mer enn en uke siden jeg grusa Asgeir i sjette klasse på skoletur til svømmehallen i Skjønnsund. Han var kjent som kongen av å svømme under vann med sine tre lengder uten å puste. De kalte ham haien. Det ble slutt på det da jeg svømte fire lengder, og kunne sikkert klart noen meter til.
Et Vi-Menn blad på Farsans jobb hadde en artikkel om fridykking. Den beskrev inngående hvordan de trente fysisk og psykisk for å tåle de enorme anstrengelsene. En Franskmann hadde visstnok holdt pusten i nesten tjue minutter, noe jeg hadde vanskelig for å tro på. MEn etter å ha tatt en ekstra titt på midtsidepiken, Lise 24, fra Hadeland, bestemte jeg meg for at jeg skulle bli best i klassen på å holde pusten. Etter en periode med iherdig trening i badekaret hjemme, holdt jeg pusten i tre minutter og tjueni sekunder. Først holdt jeg pusten i tretti sekunder, så ett minutt. Ett minutt og tretti sekunder. Slik fortsatte det til tre minutter og tjueni sekunder. Jeg måtte komme ned i en meditativ tilstand og få full kontroll på kroppen. Selv da kroppen begynte å rykke til etter et par minutter, kunne jeg holde pusten en god stund til. Fredrik holdt vakt da jeg gjorde rekordforsøk, etter at jeg en gang besvimte i badekaret. Heldigvis kom Fredrik inn på badet og synes det var litt rart at jeg sov i badekaret, med hodet under vann."

#mørkvedtjern #Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkken
... See MoreSee Less

Fra En kamp mot demoner: Forsøket mitt på å speile de store gutta på flåta var så tafatt at selv jeg burde blitt flau. Fredrik og de andre gutta synes sikkert jeg var tøff da jeg klemte biceps mot brystet for å få den til å se større ut, men den egentlige målgruppen må han lurt på hva jeg var for en dust.
- Detta er jævla digg esse. Faen meg sånn en sku’ hatt det hele sommer’n. Bare chillen liksom, sa jeg så kjekt jeg kunne på de kule guttas språk.
Ryktet skulle ha det til at tjernet var nærmere førti meter dypt, og de store gutta med hår på brystet prata ofte om det da vi satt der ute. Det irriterte meg. Kunne de ikke bare prøve å dykke ned? Eller måle med et tau og en stein?
En dag, da de igjen prata om at ingen kunne komme til bunnen på tjernet, tok jeg ekstra sats fra stupebrettet. Jeg hoppa det høyeste noen noensinne hadde gjort fra flåta (det er strengt tatt usikkert og vanskelig å bevise, eller motbevise). Kroppen retta jeg ut i lufta med armene først, og penetrerte vannflata som en nål gjennom overflaten på et glass tropisk nektar. Vannet reagerte knapt og jeg kjente hvordan lufta forlot shortsen og krøp opp langs beina mine. Under overflaten vinkla jeg kroppen inn mot undersiden av flåta. Der grep jeg tak i kjettingen som holdt den på plass. En jern-guide til bunnen.
Det var ikke mer enn en uke siden jeg grusa Asgeir i sjette klasse på skoletur til svømmehallen i Skjønnsund. Han var kjent som kongen av å svømme under vann med sine tre lengder uten å puste. De kalte ham haien. Det ble slutt på det da jeg svømte fire lengder, og kunne sikkert klart noen meter til. 
Et Vi-Menn blad på Farsans jobb hadde en artikkel om fridykking. Den beskrev inngående hvordan de trente fysisk og psykisk for å tåle de enorme anstrengelsene. En Franskmann hadde visstnok holdt pusten i nesten tjue minutter, noe jeg hadde vanskelig for å tro på. MEn etter å ha tatt en ekstra titt på midtsidepiken, Lise 24, fra Hadeland, bestemte jeg meg for at jeg skulle bli best i klassen på å holde pusten. Etter en periode med iherdig trening i badekaret hjemme, holdt jeg pusten i tre minutter og tjueni sekunder. Først holdt jeg pusten i tretti sekunder, så ett minutt. Ett minutt og tretti sekunder. Slik fortsatte det til tre minutter og tjueni sekunder. Jeg måtte komme ned i en meditativ tilstand og få full kontroll på kroppen. Selv da kroppen begynte å rykke til etter et par minutter, kunne jeg holde pusten en god stund til. Fredrik holdt vakt da jeg gjorde rekordforsøk, etter at jeg en gang besvimte i badekaret. Heldigvis kom Fredrik inn på badet og synes det var litt rart at jeg sov i badekaret, med hodet under vann.

#mørkvedtjern #Øyerstad #enkampmotdemoner #3steinertilnøkkenImage attachmentImage attachment

Comment on Facebook

Vi gikk rundt "Mørkvedtjern" 🙂

fine bilder fra Øyestad.

Fine bilder🍂🍁❤️

4 weeks ago

Ny runde med fintuning. Denne gang som papirutgave. #enkampmotdemoner #romantidlig2023 #øyerstad #3steinertilnøkken ... See MoreSee Less

Ny runde med fintuning. Denne gang som papirutgave. #enkampmotdemoner #romantidlig2023 #Øyerstad #3steinertilnøkkenImage attachmentImage attachment
Load more

Kjell - the Facebook Sessions part 4

Music Is Everywhere 20 views 7. September 2020 22:22

BARE NOEN MINNER

Kjells debutalbum. Det handler om barndom, oppvekst, liv og død. Om fest og fanteri, om forelskelse og drømmer.
Bli med på en følelsesladet rundtur.

SHOP

Custom made merchandise from the albums Bare noen minner and Bag of Bones. And some more. Enjoy.