WORDS ARE EVERYWHERE

Om ord og kreativitet

Hvordan skriver du en bok? – Del 2

Hvordan skriver du en bok? – Del 2

Del 2. Å gå fra idé til en ferdig utgitt bok, er en prosess med svært mange deler. Her kan du lese om noen av dem og få et overblikk over selve skriveprosessen. Merk at dette er min framgangsmåte, og det finnes ingen fasit på dette. Andre forfattere har nok en annen arbeidsmetode (selv om mange av elementene er de samme).

Bruk en app til å skrive ned alle ideer
Skrivesperre er oppskrytt! Del 2: sånn kommer du igang med å skrive

Skrivesperre er oppskrytt! Del 2: sånn kommer du igang med å skrive

Det er mange måter å begynne på, og det varierer selvsagt basert på hvor du er i prosessen. La oss si at du sliter skikkelig med å komme videre med manuset, da noe skurrer i handlingen. Du er frustrert og får ikke et ord ned på papiret (eller på skjermen). «Hvor i helvete skal story’n gå videre nå? Det var det jeg visste, dette funker ikke».

En kamp mot demoner

Omslag 3 steiner til nøkken - utgave 2

Mørket legger seg over bygde-Norge i ny roman!

En kamp mot demoner byr på både skrekk og magisk realisme. Mimrefaktoren er skyhøy da vi møter Robert Baastad fra Øyerstad, i Indre Østfold, på midten av 80-tallet. Sammen går vi fra det aldeles hjerteskjærende, via skrekk og gru til det hysterisk morsomme og håpefulle. Grensene mellom fantasi, galskap og virkelighet er syltynne i Roberts reise fra ung til voksen.

«Har du opplevd noe her i livet, stort og smått, trist og godt, vil kunne kjenne deg igjen – enten i en av karakterene, tankesettene, handlingen, de negative og positive spiralene man så alt for enkelt dyrker selv.»

Kjell på Spotify

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

News from facebook

2 months ago

En kamp mot demoner - fakta:
Jeg får av og til spørsmålet om det å skrive er en form for terapi. En form for bearbeiding. Jeg har alltid svart at jeg ikke tror det, men når alt kommer til alt, så kanskje det er det likevel? For selv om mye av det jeg skriver er mørkt, og kledd i melankoli, finnes det alltid håp, en løsning og en hyllest. En hyllest til virkeligheten og til mennesker som betyr mye for meg. For oss! De som fortsatt er her, og de som ikke er her lenger.

Selv om "En kamp mot demoner" ikke er en sann historie, er sentrale hendelser og figurer i boka basert på en blanding av mennesker som har vært viktige i livet mitt.

Avbildet er brødrene mine, og min mamma, ikke helt ulikt Robert, Fredrik, Anders og Marianne fra En kamp mot demoner. Dessverre gikk min mor, Tove Irene Husvik, bort i 1990, og min lillebror dro til de evige jaktmarker i 2003.

Terapi eller ikke. Det å skrive bøkene «3 steiner til nøkken» og «En kamp mot demoner» har iallfall satt tanker om tap, sorg, håp og kjærlighet i et slags system. En slags forståelse. En innsikt om at uansett hvor mørkt ting kan bli, så finnes det alltid en mulighet. Det finnes alltid håp.

#enkampmotdemoner
#enkampmotdemonerfakta
#3steinertilnøkken
#fuckcancer
#abattleagainstdemons
#abattleagainstdemons2024

www.enkampmotdemoner.no
www.abattleagainstdemons.com

«Vi hadde vel fått en tier av farmor og farfar, og dreiv som vanlig Nina bak disken i kiosken til vanvidd. De eldre gutta bestilte enkelt og greit «blanda for en tier», og fulgte nøye med da hun bøyde seg framover etter dundersalt og bringebærtopper. Buksene stramma seg om baken hennes og t-skjorta trakk seg opp og blottla huden i overkant av rumpa. Fredrik og jeg derimot brydde oss ikke om sånt, ei heller lot vi valg av godteri være opp til henne. Nei, vi bestemte selv hva vi skulle ha: fem bringebærtopper, fire dundersalt, en Dracula-kjærlighet, to vepsebol, og… nei, forresten, ett vepsebol og de dundersalta, jeg vil bare ha to av de, kan jeg heller få… Vi maksimerte antall enheter og det kunne ta en jævla tid. Innimellom klemte Fredrik til med en spesialare, - bringebærtopper for alle penga. Det ga deg ett hundre godbiter for en tier! Storebror Anders veksla mellom godteri på nederste hylla, og blanda for en tier.»

«Ved siden av Fina ligger huset hvor Robert ofte sitter på stuegulvet og spiller Super Mario Bros, sammen med lillebror Fredrik. Robert er født i 1978. Han fylte åtte år i 1986 og er ett og et halvt år eldre enn Fredrik. Robert og Fredrik har piggsveis. Og rottehale. I tillegg til de to, består familien også av storebror Anders som er tre år eldre enn Robert. Anders bruker skinnvest og prater bare om motorsykler og biler selv om han er langt fra gammel nok til å kjøre noen av delene. Roberts pappa pleier å si at Roberts mamma er som en surikat. Kanskje fordi hun har intense øyne, er liten, slank og har en spiss nese. Roberts kompiser kaller henne Kim Basinger i smug, mest på grunn av det blonde håret. Dog kaller de aller fleste i Øyerstad henne for Morsan. Hun heter egentlig Marianne.»
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

fint bilde. to er borte, men livet går videre. det er lov å stoppe å refektere litt. for en som kjenner til storien l boka så kommer det mange minner . håper mange leser den for selv om boka har mange mørke sider så har og humor, har lest mye bøker av de store forfattere og du ligger ikke noe tibake for dem

Load more

BARE NOEN MINNER

Kjells debutalbum. Det handler om barndom, oppvekst, liv og død. Om fest og fanteri, om forelskelse og drømmer.
Bli med på en følelsesladet rundtur.

SHOP

Custom made merchandise from the albums Bare noen minner and Bag of Bones. And some more. Enjoy.